Άτυπη παράταση στη διαβούλευση του Χωροταξικού – Πολεοδομικού ν/σ από το ΥΠΕΝ

325

  

Άτυπη παράταση στη διαβούλευση του ν/σ Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» έδωσε το ΥΠΕΝ, καθώς με σχετική ανακοίνωση του ενημερώνει ότι η διαβούλευση έκλεισε για τους πολίτες, συνεχίζεται όμως για τους φορείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

Σήμερα ολοκληρώθηκε ηλεκτρονική διαβούλευση για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έγινε στο πλαίσιο του opengov.gr.

Στη διαβούλευση -που διήρκεσε έναν μήνα -από τις 4 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου- κατατέθηκαν συνολικά 1184 σχόλια από ενδιαφερόμενους πολίτες. Μετά την πρόσφατη παράταση που δόθηκε στην ηλεκτρονική διαβούλευση το Υπουργείο αποφάσισε να μην δοθεί νέα παράταση, διαπιστώνοντας ότι τα σχόλια ήταν επαναλαμβανόμενα και επομένως υπάρχει πλήρης εικόνα για τις παρατηρήσεις εκ μέρους των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Ωστόσο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζει τη διαβούλευση με φορείς και οργανώσεις και παραμένει «ανοιχτό» για συζήτηση και κατάθεση σχολίων και προτάσεων μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.