Έντονη η οικοδομική δραστηριότητα – μεγάλες οι καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης τμήματος αδειών

288

  

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του τμήματος έκδοσης αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης Χαλκίδας – ΥΔΟΜ Χαλκίδας είναι πλέον αξεπέραστο, όπως δηλώνει ο Σύλλογος Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας. Αν λάβει κανείς υπόψη τις άδειες των υπαλλήλων λόγω του καλοκαιριού πλέον λέμε ότι οι υποθέσεις θα κλείσουν με την όποια σειρά προτεραιότητας από αρχή Σεπτέμβρη.

Ο Σύλλογος κατέθεσε αίτημα για άμεση στελέχωση του τμήματος αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης Χαλκίδας και ζητά να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα, διότι έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις οι οποίες αδρανούν και οι αντιδράσεις των πολιτών είναι μεγάλες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του αιτήματος:

Διανύουμε μια περίοδο έντονης δραστηριότητας σχετικά με το αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού που ακολούθησε την τρέχουσα μετά κορωνοϊού περίοδο περιορισμοί, καραντίνα κ.α..

Σημειώνονται παρατεταμένες οχλήσεις και έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων αλλά και πολιτών για την αδυναμία της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος έκδοσης αδειών της ΥΔΟΜ του Δήμου Χαλκιδέων. Το συγκεκριμένο τμήμα στελεχώνεται εδώ και καιρό από τρεις εναπομείναντες υπαλλήλους και μάλιστα, για το επόμενο χρονικό διάστημα έως αρχές Αυγούστου από δύο υπαλλήλους εκ των οποίων ΜΟΝΟ η μία υπάλληλος εκδίδει άδειες, η οποία όπως είναι λογικό, αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω μεγάλου φόρτου υποθέσεων και παράλληλων καθηκόντων στο τμήμα επικίνδυνων κατασκευών του ΤΕΚ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ του υποστελεχωμένου τμήματος έκδοσης αδειών με αρμόδιους υπαλλήλους, για την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας της υπηρεσίας, ώστε να επέλθει γρήγορα μια κανονικότητα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Επισημαίνουμε ότι έχουν σωρευτεί υποθέσεις, οι οποίες συνεπώς αδρανούν, με αποτέλεσμα να προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις σε πολίτες αλλά και σοβαρά επαγγελματικά – οικονομικά προβλήματα στους μηχανικούς.

eviaportal.gr