Έρχεται κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

194

  

xytaΣτην εγκατάσταση και λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων προσανατολίζεται ο νέος δήμαρχος του νησιού μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Καλαμάτα. Εκείνο, ωστόσο, που απομένει είναι η χωροθέτηση του σημείου όπου θα μπει η μονάδα.
Ο κ. Κολοκοτσάς και οι συνεργάτες του είχαν σειρά συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων τόσο με τον ομόλογό του όσο και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Τον ενημέρωσαν πλήρως για το μοντέλο που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια έχοντας αντιμετωπίσει πλήρως το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Ταυτόχρονα επισκέφθηκε το χώρο όπου λειτουργεί η μονάδα και δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Οι προσπάθειες
Υπενθυμίζουμε πως επικεφαλής αντιπροσωπείας της νέας δημοτικής αρχής, ταξίδεψε πρόσφατα για το Αργοστόλι και είχε πολύωρη συνάντηση με το δήμαρχο της Κεφαλλονιάς. Αντικείμενο της συζήτησης η προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων στο γειτονικό μας νησί. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δρομολογηθούν κάποιες ενέργειες και από τις δυο πλευρές και στη συνέχεια να επικυρωθούν και από τα Δημοτικά Συμβούλια των δυο νησιών. Ο νέος δήμαρχος συνοδευόμενος από επιτελείο συνεργατών του ταξίδεψε και στην Αθήνα προκειμένου να πείσει την Κυβέρνηση ότι η δαπάνη της μεταφοράς πρέπει να βαρύνει το δημόσιο και όχι τους δημότες.

 

Πηγή: www.imerazante.gr