ΑΔΜΗΕ: Οι μηχανικοί καταγγέλλουν διώξεις στελεχών της εταιρείας από τη διοίκηση.

460

  

Κατηγορούν τη διοίκηση για επιζήμια στάση προς την εταιρεία και τη ΔΕΗ.

Αδικαιολόγητες διώξεις στελεχών του ΑΔΜΗΕ αποκαλύπτει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ομίλου ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Ο σύλλογος αναφέρεται σε διώξεις των μελών του στον ΑΔΜΗΕ που έγιναν πρόσφατα και τις οποίες όπως υπογραμμίζει, συνεχίζουν απροκάλυπτα, ανεμπόδιστα και χωρίς καμία αιτιολογία εδώ και 4,5 χρόνια διαδοχικά, οι διορισμένες διοικήσεις της εταιρείας.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για αιφνιδιαστικές αλλαγές διευθύνσεων και μεταθέσεις σε θέσεις «ψυγεία», οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούν στελέχη γαλάζιων αποχρώσεων. Η επιλογή της διοίκησης, ο χρόνος αλλά και η έκταση των αλλαγών προκαλούν ερωτηματικά στην αγορά.

Για τις επίμαχες διώξεις αλλά και την διοίκηση της εταιρείας, ρωτήθηκε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης απέφυγε πάντως να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι στον ΑΔΜΗΕ υπάρχει μέτοχος μειοψηφίας η State Grid.

Όπως φάνηκε, αυτή την περίοδο οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες, δίνοντας έμφαση στα έργα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Κρήτης και στην ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών.

Θυμίζουμε ότι ο ΑΔΜΗΕ αλλά και ο ΔΕΔΔΗΕ είναι από τις μοναδικές ενεργειακές κρατικές εταιρείες που οι διοικήσεις τους δεν έχουν αλλάξει. Με εξαίρεση τον ΔΕΔΔΗΕ, για τον οποίο από το καλοκαίρι ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς έχει ζητήσει την παραίτηση της διοίκησης, η οποία για άλλους λόγους δεν έχει αντικατασταθεί.

Χαρακτηριστικό των αλλοπρόσαλλων «πειραματισμών» της διοίκησης ΑΔΜΗΕ, όπως σημειώνει ο Σύλλογος των μηχανικών στην επιστολή του, είναι η τοποθέτηση τριών διαφορετικών Διευθυντών μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο στην κρίσιμη και σημαντική Διεύθυνση Στρατηγικής και Ανάπτυξης Συστήματος.

Τονίζουν μάλιστα ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια περσινής παρόμοιας απόφασης με την ομαδική καρατόμηση 11 έμπειρων Διευθυντικών στελεχών και άλλων 20 τουλάχιστον Τομεαρχών-Υποτομεαρχών. Ήδη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η εκδίκαση αγωγών στελεχών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων της διοίκησης.

Ο Σύλλογος «συνεχίζει να παρεμβαίνει ενάντια στις αυθαίρετες και χωρίς καμία αιτιολόγηση πράξεις της “υπερκομματικής διαχρονικής” Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ και ειδικότερα του Διευθύνοντος Συμβούλου που εκπαιδεύτηκε και εμπλούτισε το βιογραφικό του στην πλάτη του ΑΔΜΗΕ».

Όπως αναφέρουν, ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, αφού έκλεισε τις οδούς του διαλόγου με τον Σύλλογο παρά τα επανειλημμένα αιτήματα για σχετική συνάντηση, εδώ και ένα χρόνο, προκλητικά και αψυχολόγητα συνεχίζει τη λήψη αποφάσεων με αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Η αναποτελεσματικότητα τονίζουν, της σημερινής διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, εκτός των άλλων ήταν και συνεχίζει να είναι επιζήμια και για την ΔΕΗ όπως ενδεικτικά προκύπτει από τις ακόλουθες περιπτώσεις, λόγω:

– μη έγκαιρης προώθησης των κατάλληλων έργων Μεταφοράς η κατασκευασμένη Μονάδα Φυσικού Αερίου της Μεγαλόπολης, ισχύος 811 MW λειτουργεί έως σήμερα με παθητικό στο 61,65% της εγκατεστημένης ισχύος της, προς όφελος των ιδιωτών παραγωγών που καλύπτουν το μη παραγόμενο ποσό (η ηλέκτριση της γραμμής ΥΥΤ 400kV εξαγγέλθηκε για το 2019 αλλά δεδομένου ότι το έργο είναι στο 65% σήμερα, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να ηλεκτρισθεί πριν το β΄ εξ. του 2020).

– σημαντικής καθυστέρησης εκκίνησης της μετακίνησης των απαραίτητων Δικτύων Μεταφοράς ηε για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του ορυχείων κυρίου πεδίου (Μαυροπηγής).

– καθυστέρησης στην υλοποίηση του Target Model (επιβάρυνση κυρίως της ΔΕΗ).

newmoney.gr