Ανακοινώσεις ΕΚΧΑ για γραφεία κτηματογράφησης στην Αττική

428

  

ktimatologio2

Αίγινα: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΧΑ, από την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 η εξυπηρέτηση των πολιτών για τους ΟΤΑ Αιγίνης, Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας του Καλλικρατικού Δήμου Αίγινας θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Γραφείο Κτηματογράφησης στην Αίγινα (Οινώνης 1 και Φανερωμένης, T.Κ. 18010, τηλ. 22970-25965) και όχι από το Γραφείο Κτηματογράφησης που λειτουργούσε στην Αθήνα (Τιμολέοντος Βάσσου 11-13 – 3ος όροφος) του οποίου η λειτουργία σταματά.

Μαρκόπουλο Μεσογαίας:Από την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 η εξυπηρέτηση των πολιτών για τον ΟΤΑ Μαρκοπούλου Μεσογαίας θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Γραφείο Κτη- ματογράφησης Κορωπίου (Σπύρου Δάβαρη 77, Τ.Κ. 19400 Κορωπί, τηλ. 210 6022250) με ωρά- ριο λειτουργίας καθημερινά 09:00 – 16:00 και κάθε Τετάρτη 09:00 – 19:00.

Λειτουργία νέων κτηματολογικών γραφείων:

Από την Πέμπτη 23/6/2016 ξεκίνησε η λειτουργία τριών νέων Κτηματολογικών Γραφείων σε Χαϊδάρι, Μαραθώνα & Νέα Ερυθραία για τους ακόλουθους ΟΤΑ:

• Κτηματολογικό Γραφείο Χαϊδαρίου για τον ΟΤΑ Αγίας Βαρβάρας

• Κτηματολογικό Γραφείο Μαραθώνα για τον ΟΤΑ Άνοιξης

• Κτηματολογικό Γραφείο Νέας Ερυθραίας για τους ΟΤΑ Εκάλης & Νέας Ερυθραίας

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στους συγκεκριμένους ΟΤΑ θα απευθύνονται πλέον στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο αντί για το Υποθηκοφυλακείο, τα στοιχεία του οποίου επέχουν, από την ημερομηνία αυτή και μετά, θέση αρχείου. Όσοι παρέλειψαν να δηλώσουν τα δικαιώματά τους ή εντοπίσουν άλλα σφάλματα στις κτηματολογικές εγγραφές, μπορούν, μέσα σε προθεσμία επτά (7) ετών, είτε πρόκειται για κατοίκους εσωτερικού είτε για κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, να προβούν σε διορθώσεις.

Η προθεσμία διόρθωσης αρχίζει από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου σε κάθε κτηματογραφημένη περιοχή. Μετά την λήξη της προθεσμίας οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων σε αυτές, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.

Με σκοπό την διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου των κτηματολογικών εγγραφών που τους αφορούν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μπορούν, ένα μήνα μετά από την έναρξη λειτουργίας των νέων Κτηματολογικών Γραφείων, να ελέγξουν τα στοιχεία του ακινήτου τους μέσα από την εφαρμογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές η οποία είναι δια- θέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www. ktimatologio.gr)

 

 

tee.gr