Ανοίγει ο δρόμος και για τα νέα «Εξοικονομώ»

223

  

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να βρεθεί ανάδοχος για την αναβάθμιση και υποστήριξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος για τα τρέχοντα προγράμματα «Εξοικονομώ», αλλά και για τα νέα, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Η πρόσκληση  απευθύνεται σε τρεις εταιρείες: στη  «ΓΝΩΜΩΝ Πληροφορικής Α.Ε.», στη «ΔΡΑΞΙΣ Τεχνολογίες Περιβάλλοντος Α.Ε.»  και στην «Ευρωσύμβουλοι ΑΕ Συμβούλων Ανάπτυξης και Τεχνολογίας». Σκοπός είναι η υποστήριξη της λειτουργίας και η εποπτεία του Πληροφοριακού Συστήματος του προγράμματος επιδότησης ενεργειακής αναβάθμισης, τόσο για τον Β’ κύκλος «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ» όσο και για το “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”.

Ο Ανάδοχος θα υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και βελτιώσεις, ώστε το πληροφοριακό σύστημα να είναι λειτουργικό προκειμένου να διαχειρισθεί τις αιτήσεις του προγράμματος. Επίσης, θα αναλάβει την τήρηση εγγυημένου επιπέδου υπηρεσιών υποστήριξης των ενεργών κύκλων ηλεκτρονικής υποβολής και παρακολούθησης αίτησης του προγράμματος, από την έναρξη της σύμβασης μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Οι υπηρεσίες υποστήριξης και συντήρησης συμπεριλαμβάνουν ενδεικτικά:

  • Διορθώσεις σφαλμάτων o Απάντηση σε απορίες και παροχή υποστήριξης
  • Βοήθεια σε αναζήτηση πληροφοριών
  • Αιτήματα για επεξεργασία δεδομένων και ανάπτυξη αναφορών
  • Βελτιστοποίηση στο λογισμικό, όπου είναι εφικτό με μικρές παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η ανταπόκριση μέσω τροποποίησης υφιστάμενων Λειτουργικοτήτων

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του  υπουργού, έρχεται νέο «Εξοικονομώ Αυτονομώ», για το οποίο, έως το τέλος Ιουνίου, θα γίνει η προδημοσίευση του Οδηγού εφαρμογής του,   ενώ η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτήσεων υπαγωγής θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο.

insider.gr