Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέα«Αρχιτεκτονική στην Κρήτη: Με το βλέμμα στον Le Corbusier»

«Αρχιτεκτονική στην Κρήτη: Με το βλέμμα στον Le Corbusier»

ημερίδα αρχιτεκτονική

H δέσμη εκδηλώσεων «Αναφορά στον ελ/Le Corbusier – XANIA” συνεχίζεται με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, καλή ευκαιρία για συζήτηση για την αρχιτεκτονική στην Κρήτη και το κρίσιμο ζήτημα της αρχιτεκτονικής του μεσογειακού καλοκαιριού.

Στην Κρήτη με την καταλυτική παρουσία του τουρισμού και στις μέρες μας με την οικονομική κρίση και το προσφυγικό στο απόγειό του, οι αφορμές για συζήτηση που δίνει ο Le Corbusier με το έργο του αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 11.00 στο ΚΑΜ, διοργανώνεται μερίδα με τίτλο «Αρχιτεκτονική στην Κρήτη: Με το βλέμμα στον Le Corbusier”.

17 Αρχιτέκτονες που εργάζονται στην Κρήτη θα  μιλήσουν για το διάλογό τους με το έργο και τη σκέψη του διάσημου αρχιτέκτονα  Le Corbusier  και θα διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις για την αρχιτεκτονική του μεσογειακού καλοκαιριού: Μαρία Ανδρουλάκη ,  Γιώργος Πετράκης,  Αριστομένης & Γιώργος Βαρουδάκης, Κώστας Μαυρακάκης, Δανάη Σκαράκη- Μάριος Νικηφορίδης, Οδυσσέας Σγουρός, Αλέξανδρος Βαζάκας – Μαρία Μανδαλάκη,  Αλέξιος Τζομπανάκης, Στέφανος Σκανδάλης,  Κώστας Κυριακού, Α2G architects , Δημήτρης Τσακαλάκης,  Νίκος Σκουτέλης – Zanon Flavio.

Η ημερίδα που οργανώνεται στο πλαίσιο της δέσμης εκδηλώσεων « Αναφορά στον Ελ/Le Corbuisier –ΧΑΝΙΑ» σε επιστημονική επιμέλεια και οργάνωση Αμαλίας Κωτσάκη, καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

localit.gr

RELATED ARTICLES