Αυξάνονται στις 1.800 οι, μέσω ΑΣΕΠ, προσλήψεις στους ΟΤΑ – Oι ειδικότητες των Μηχανικών

814

  

Κατά 200 αυξάνονται οι θέσεις στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τους ΟΤΑ: Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή της Ομοσπονδίας «ο Υπουργός εξέφρασε την βούλησή του να προχωρήσει άμεσα σε 1.800 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ»

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός πηγές του ΥΠΕΣ μιλώντας στην aftodioikisi.gr είχαν κάνει λόγο για 1.600 προσλήψεις (οι 845 αρχικές για τις οποίες είχε γράψει η ιστοσελίδα και ακόμη 750, με νέα αιτήματα δήμων).

Παράλληλα και από το ΑΣΕΠ επιβεβαιώνεται ότι το αίτημα που έχει φτάσει στην Ανεξάρτητη Αρχή αφορά 1.600 θέσεις.

Ωστόσο, όπως με την 3Κ/2018, είναι σύνηθες, ειδικά σε εν δυνάμει προεκλογικές περιόδους αλλά και προκηρύξεις που αφορούν ΟΤΑ, καθώς τα αιτήματα από δήμους και περιφέρειες είναι συνεχή, οι θέσεις αυτές να αυξάνονται.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση με την ΠΟΠ-ΟΤΑ, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι δική του επιθυμία είναι οι προσλήψεις να γίνουν άμεσα, ωστόσο, πρόσθεσε, ότι η διαδικασία δεν εξαρτάται από τον υπουργείο  αλλά από το ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ που είχαν μιλήσει στα τέλη Αυγούστου στην aftodioikisi.gr, υποστήριζαν ότι στόχος είναι η προκήρυξη να θα εκδοθεί είτε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα  και οι αιτήσεις. Ωστόσο, μετά και την προσθήκη των νέων θέσεων, νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τα τέλη του 2021, ίσως και αρχές του 2022.

Ειδικότητες και δήμοι

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέες θέσεις μηχανικών, οικονομολόγων και στελεχών πληροφορικής προκειμένου να συμβάλουν στην κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων από τους δήμους, το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή αλλά και στο συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).

Τέλος η προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις,  μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες:  Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς

aftodioikisi.gr