Γ. Μανιάτης: ο αιγιαλός δεν χρειάζεται νομοσχέδιο, αλλά χάραξη – Αιφνιδιαστική ανακοίνωση

208

  

maniatisΤη θέση του από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τον αιγιαλό διαχώρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, εκφράζοντας και αυτός ενστάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα».

Ο υπουργός ΠΕΚΑ επισημαίνει ουσιαστικά πως αναγκαία είναι μόνο η χάραξη του αιγιαλού.

Όπως αναφέρει, μοναδικός στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι «η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο».

Η άποψη του -προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ- υπουργού δείχνει ότι ούτε στην κυβέρνηση υπάρχει σύμπνοια για το επίμαχο νομοσχέδιο, για το οποίο αντιδρά έντονα η αντιπολίτευση και έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις από τον Συνήγορο του Πολίτη και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να “κρύψει” το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό μέσα σε πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δόσης από την τρόικα χωρίς να θεωρείται ως τέτοιο από τους δανειστές.

Τα προαπαιτ0ύμενα αφορούν σε:

1. Στη νομοθετική ρύθμιση για τη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από1.1.2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.

2. Στην ψήφιση του νόμου για τα δάση, η συζήτηση για τον οποίο ξεκίνησε χθες.

3. Στην ψήφιση πολυνομοσχεδίου για τηναπλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο.

4. Στην κατάργηση από 1ης-1-2015 των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων κ.λπ.)που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

5. Στην ψήφιση του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και νομοθεσίας για τη «δήλωση και την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων», με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πηγή:econews.gr