Δασικοί χάρτες: Να ταχυδρομήσουν τις αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες καλεί τους πολίτες η Διεύθυνση Δασών

497

  

Την υποχρέωση των πολιτών να αποστείλουν ταχυδρομικά τους φακέλους με τις αντιρρήσεις και τις αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων, που υπέβαλαν ηλεκτρονικά για τη διόρθωση των δασικών χαρτών, επισημαίνει με ανακοίνωση της η διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου, Καίτη Μπαλατσούκα.

Μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας διαπιστώθηκε ότι έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά και εμπρόθεσμα, αλλά δεν έχουν παραληφθεί ταχυδρομικά, περί τις 2000 αντιρρήσεις και 500 αιτήσεις διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων.

«Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι θα πρέπει άμεσα να εκτυπώσουν τις υποβληθείσες εμπρόθεσμα αντιρρήσεις τους και τα εμπρόθεσμα υποβληθέντα αιτήματα διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων, μαζί με όλα τα επιπλέον δικαιολογητικά και να μας τα αποστείλουν σε κλειστό φάκελο, μέχρι τις 11 Αυγούστου. Η αποστολή μπορεί να γίνει είτε ταχυδρομικά, είτε με εταιρεία ταχυμεταφορών ή και με αυτοπρόσωπη παρουσία στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Δασών στη Ρόδο. Οι μεν αντιρρήσεις θα αποστέλλονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ ) της Δ/νσης Δασών Δωδ/σου, στην ταχυδρομική διεύθυνση Γεωργίου Μαύρου 2, κτίριο Δ.Ο.Υ. περιοχή Ζέφυρος, 85132 Ρόδος, οι δε αιτήσεις διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων απευθείας στην Δ/νση Δασών Δωδ/σου, Γεωργίου Μαύρου 2, κτίριο Δ.Ο.Υ. περιοχή Ζέφυρος, 85132 Ρόδος».

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η διευθύντρια Δασών ανέφερε ότι η υπηρεσία θα πρέπει να διαμορφώσει εισήγηση για κάθε περίπτωση αντίρρησης ή διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων και να την παραπέμψει στις αρμόδιες επιτροπές μέσα σε διάστημα 45 ημερών. «Υπάρχουν 3 υπάλληλοι και ο προϊστάμενος που εργάζονται και τα απογεύματα, αλλά είναι αδύνατο να εξετάσουν περίπου 10.000 περιπτώσεις μέσα σε 45 μέρες» είπε η Καίτη Μπαλατσούκα, για να προσθέσει ότι θα ζητηθεί παράταση τουλάχιστον 3 μηνών στην σχετική προθεσμία.

ertnews.gr