Δασικοί χάρτες: Πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα το ΥΠΕΝ

576

  

Λύση για το φλέγον θέμα των δασικών χαρτών αναζητεί η κυβέρνηση. Η ανάρτηση των αναμορφωμένων χαρτών βγάζει στην επιφάνεια προβλήματα δεκαετιών καθώς χιλιάδες πολίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να αποτυπώνονται ως δάσος.

Η ηγεσία του ΥΠΕΝ αναγνωρίζει τα προβλήματα που προκύπτουν σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως τα νησιά του Ιουνίου, η Κρήτη , οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Μάνη κλπ και συστήνει ομάδα εργασίας. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες έχει πιάσει δουλειά από χθες με στόχο να εξετάσει όλα τα δεδομένα που προκύπτουν και να εισηγηθεί παρεμβάσεις οι οποίες δεν θα αντίκεινται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η επιτροπή θα προσεγγίσει τα προβλήματα τόσο θεματικά όσο και χωρικά ανά περιοχές της Ελλάδας καθώς άλλες δυσκολίες υπάρχουν π.χ στα Δωδεκάνησα και άλλες στο Ιόνιο. Προς αυτή τη κατεύθυνση το ΥΠΕΝ ετοιμάζει τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τους δασώμενους αγρούς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται κανονικά η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε ολόκληρη τη χώρα ενώ η ηγεσία του ΥΠΕΝ διαμηνύει ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει αναρτηθεί το 100% των χαρτών.

epiruspost.gr