Δείτε πώς σκέφτηκαν δύο αρχιτέκτονες να αξιοποιήσουν τα γήπεδα της Βραζιλίας

229

  

stadio brΜία εκπληκτική ιδέα θα εφαρμόσουν δύο αρχιτέκτονες, ο Sylvain Macaux και ο Axel de Stampa, καθώς θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν κάποια από τα 12 εγκαταλελειμμένα στάδια του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Βραζιλίας και να τα μετατρέψουν σε χώρους στέγασης απόρων.

Το έργο, που ονομάζεται Casa Futebol, θα περιλαμβάνει περίπου 1.000 έως 2.000 μονάδες κατοικίας, 1.130 τετραγωνικών ποδιών σε κάθε νέο στάδιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περίπου 20.000 σπίτια.

Αφού ξόδεψε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια χτίζοντας 12 υπερσύγχρονα γήπεδα, το Casa Futebol θα είναι ένας σχετικά οικονομικός και αποδοτικός τρόπος ώστε να εφαρμοστούν βιώσιμες λύσεις για τη στέγαση του 18,6% των Βραζιλιάνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Macaux πιστεύει ότι τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι τόσο τεράστια που φτάνουν στα όρια του παραλόγου καθώς και ότι τα καταπληκτικά αυτά γήπεδα θα μπορούσαν εύκολα να φιλοξενήσουν πολλούς από τους 250.000 ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

“Όπως όλοι, είχαμε διαβάσει για τις κοινωνικές διαμαρτυρίες στη Βραζιλία εξαιτίας του υπέρογκου ποσού που δαπανήθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο,” είπε ο Macaux στο περιοδικό Fast Company. “Προσπαθήσαμε να βρούμε μια απάντηση στο πρόβλημα χρησιμοποιώντας το δικό μας τρόπο, ένα concept και μία ισχυρή εικόνα.”

Τέλος, σύμφωνα με το περιοδικό Fast Company, το γήπεδο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας δεν θα χρησιμοποιείται, αν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν 250.000 δολάρια το μήνα για το κόστος συντήρησης (ένας τοπικός δικαστής πρότεινε τη μετατροπή του σε φυλακή). Ακόμα, υπάρχει ένα γήπεδο 72.000 θέσεων στη Μπραζίλια, που κόστισε 900 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του και για το οποίο υπολογίζεται ότι το πλήθος των θεατών που θα καλύπτει θα είναι μόνο το 1/10 του μεγέθους του !

 


Πηγή(+φωτο):  newmoney.gr