«Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, στην Αττική»

800

  

Το 2ο Workshop 2017 με θέμα: «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, από τις απαρχές της εμφάνισης του μοντερνισμού μέχρι σήμερα, στην Αττική», θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2017 στο κτίριο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα από τις 15:00 ως τις 21:00) από το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ- ΠΕΑ.

Οι μηχανικοί και φοιτητές αρχιτεκτονικών σχολών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εργασίες της διήμερης εκδήλωσης, θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά σχετική αίτηση με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ/Τμήματος Αττικής (tmattikissp@ tee.gr).

• Θεματολογία:

– Η φυσιογνωμία της πόλης

– Μητροπολιτική Αθήνα – Διαδικασία συγκρότησης

– Λοιποί δήμοι Αττικής

– Χώρος και κρίση

– Οργανωμένη δόμηση στον αστικό ιστό

– Δημόσιος χώρος, ελεύθεροι χώροι –χαρακτηριστικά

– Μέσα μεταφοράς

• Συγκρότηση ομάδων εργασίας για έρευνα πεδίου, Δευτέρα 20.02.2017 και ώρα 5.00 μμ. στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Κλάδου και Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι).

• Προτάσεις επιτροπής για θέματα μελέτης

– Εμβάθυνση στις ήδη μελετημένες περιοχές από workshop 2016

– το Παλαιό Φάληρο, τα Εξάρχεια και το Τραμ (ιδιαίτερα το τραμ του Πειραιά)

– η περιοχή Αγίου Παύλου

– πλατεία Βάθης – Μεταξουργείο κλπ

– Πρόταση για καινούργιες περιοχές και άξονες

– Περιοχές: Ακαδημία Πλάτωνος – Κολωνός, Ελαιώνας, Πατήσια – Κυπριάδου, Κέντρο Πειραιά, προσφυγικές γειτονιές παλιές και νέες Αθήνας – Πειραιά ( π.χ. Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Νέα Φιλαδέλφεια, Καισαριανή, Βύρωνας , Ελληνικό κλπ) Άξονες: – η διαδρομή του Τραίνου προς το Λαύριο (η επίδραση της στην πολεοδομική ανάπτυξη της αγροτικής ενδοχώρας της Αττικής) – η διαδρομή της Αττικής Οδού ή του δικτύου του Μετρό ή άλλων δικτύων μεταφοράς (η επίδραση που είχαν στην πολεοδομική ανάπτυξη των περιοχών διέλευσης).

• Ξεναγήσεις: – Εργατικές κατοικίες Ρέντη – Ελαιώνας – Προσφυγικά Ελληνικού – Παλαιό Ψυχικό

• Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας Μάιος 2017 • Καταχώρηση του υλικού που συλλέγεται στη διαδικασία της έρευνας και των αποτελεσμάτων της σε ψηφιακή βάση δεδομένων τύπου WIKI, που σχεδιάστηκε κάτω από την εποπτεία της επιστημονικής επιτροπής.

Η συμμετοχή στις εργασίες της διήμερης εκδήλωσης είναι δωρεάν.

 

tee.gr