Δυτική Ελλάδα: «Φυτοζωούν» οι Πολιτικοί Μηχανικοί – Οδεύει προς μετανάστευση το 50%

202

  

Μαύρο το τοπίο που διαμορφώνεται στο κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών στην Αχαΐα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Εργασίας που συστάθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας το 2015.

Σύμφωνα με τα αριθμούς προκύπτει απομείωση των μελών του ΤΕΕ/ΤΔΕ κατά 4%. Μάλιστα από τα ευρήματα που προέκυψαν μόλις το 35% των Μηχανικών δηλώνουν ότι το επάγγελμα τους αποφέρει τους απαραίτητους πόρους, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους και το 50% ακόμη και εκείνων που έχουν οικογένεια, σκέπτονται την επόμενη διετία το ενδεχόμενο της μετανάστευσης..!

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο tempo24.gr, o απερχόμενος Πρόεδροw του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάση Γιανναδάκη, ερωτηθείς για την την θέση των Πολιτικών Μηχανικών στην Ελλάδα της κρίσης, επεσήμανε πως «Γίνεται προφανές ότι χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή ως προς την ακολουθούμενη πολιτική της ύφεσης και της υπερφορολόγησης. Εάν το 2017 δεν υπάρξει μια σαφής μετάλλαξη ως προς την πορεία της οικονομίας, τότε το 2017, για τους επιστημονικούς κλάδους που αποτελούν βασικούς συντελεστές της ανάπτυξης, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους και της ξενιτιάς».

 

sinidisi.gr