Εκδήλωση:«Οι αρχιτέκτονες τοπίου σας ξεναγούν»

421

  

O Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου διοργανώνει για δεύτερη φορά την εκδήλωση «Οι αρχιτέκτονες τοπίου σας ξεναγούν».

Η περσινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και περιλάμβανε επισκέψεις στο Γλυπτό Θέατρο της Αιξωνής, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Εθνικό Κήπο.

Η φετινή εκδήλωση επιφυλάσσει μία όμορφη «έκπληξη» για την πόλη, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις της Βόρειας Ελλάδας: Σήμερα Παρασκευή  στη Θεσσαλονίκη και αύριο Σάββατο στην  Έδεσσα!

Το πολύ καλό νέο για την Έδεσσα είναι ότι η πόλη επιλέχθηκε από τους αρχιτέκτονες τοπίου λόγω των πολλών και καινοτόμων έργων που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Έδεσσας στην κατηγορία των αστικών αναπλάσεων!

Έτσι, τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου θα ξεναγηθούν σε αυτά τα έργα για να γνωρίσουν από κοντά τις παρεμβάσεις μας.

Στο φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου Έδεσσας θα ξεναγήσει τους αρχιτέκτονες τοπίου ο Dr Δημήτρης Μεταξάς, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Έδεσσας και βασικός συντελεστής του σχεδιασμού του έργου. Το φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου Έδεσσας είναι ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην αισθητική του χώρου και τη λειτουργικότητα του κτηρίου, καθώς έχει λειτουργήσει θετικά ως προς την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου.

Το μεγάλο έργο των ποταμοβραχιώνων θα παρουσιάσουν επί τόπου ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ  Ιωάννης Τσαλικίδης, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα τοπίου  Φίλιππο Παπαπέτρου.

Το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της ανάπλασης της οδού 18ης Οκτωβρίου και της Πλατείας Γρανικού θα παρουσιάσει ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού, ενώ η μεγάλη συντροφιά των αρχιτεκτόνων τοπίου θα καταλήξει στην περιοχή των Καταρρακτών και των Μύλων, όπου θα ξεναγηθούν στο χώρο και θα ενημερωθούν για τις προβλεπόμενες δράσεις και τα έργα του προγράμματος ενοποίησης του ιστορικού – τουριστικού κέντρου με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας.

localit.gr