Εκφράζοντας τη βιωσιμότητα μέσα από την αρχιτεκτονική

693

  

Η Neutelings Riedijk Architects, μια αρχιτεκτονική εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία, στοχεύει όχι μόνο στην υλοποίηση αρχιτεκτονικών έργων που είναι πραγματικά βιώσιμα, αλλά και εκφράζουν τη βιωσιμότητα στα σχέδιά τους.

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία το Gare Maritime των 484.375 τετραγωνικών μέτρων στις Βρυξέλλες, μια μεικτή ανάπτυξη που κατασκευάστηκε με ξυλεία πολλαπλών ελασμάτων (CLT), η εταιρεία θα συνεχίσει να πειραματίζεται και να διερευνά περαιτέρω τις δυνατότητες κατασκευής με ξύλο, λέει ο διευθυντής Michiel Riedijk.

Το Gare Maritime είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα CLT στην Ευρώπη. Χρησιμοποιώντας κατασκευασμένη ξυλεία, η ποσότητα τσιμέντου που χρησιμοποιήθηκε μειώθηκε πάρα πολύ, λέει.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για το Gare Maritime είναι ότι το κτίριο ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός εμπορευμάτων της Ευρώπης. Οι αρχιτέκτονες Neutelings Riedijk, μαζί με μερικούς συνεργάτες, αναστήλωσαν και μεταμόρφωσαν το κτίριο ώστε να συμπεριλάβουν στοιχεία γραφείου, λιανικής και χώρου εκδηλώσεων. Η στέγη, η πρόσοψη και τα χαλύβδινα έργα από την αρχική κατασκευή διατηρήθηκαν, λέει ο Riedijk.

Διαβάστε περισσότερα στο www.theedgemarkets.com/article/designworks