Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΕνημέρωση για νέους κανόνες δόμησης σε οικισμούς έως 2.000 κατοίκων στον Αλμυρό

Ενημέρωση για νέους κανόνες δόμησης σε οικισμούς έως 2.000 κατοίκων στον Αλμυρό

Ενημέρωση σχετικά με την προωθούμενη, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων μορφολογικών κανόνων δόμησης, στις περιοχές εντός και εκτός οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού, την Δευτέρα 1η Αυγούστου και ώρα 13:00.

Στόχος των μελετών του ΥΠΕΚΑ, που αφορούν στα Προεδρικά Διατάγματα, είναι η καταγραφή, συμπλήρωση και εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου δόμησης κυρίως για την κατοικία με ειδικούς μορφολογικούς κανόνες.

Το έργο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τον υπόλοιπο χωρικό σχεδιασμό και προτίθεται να συμβάλλει «στην οργάνωση του χώρου και στην αναβάθμιση της εικόνας των οικισμών μέσω της μορφολογίας της δόμησης, που θα εντάσσεται στο τοπίο και στην παράδοση χωρίς να παρεμποδίζει την αρχιτεκτονική δημιουργικότητα».

Τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων καθώς και τα σχετικά κείμενα και οι αντίστοιχοι χάρτες που αφορούν στη μελέτη Μορφολογικών Κανόνων για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.ypeka.gr/ Χωροταξία και Αστικό Περιβάλλον/ Σύγχρονη και Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική: Πρόγραμμα Εκπόνησης Μελετών.

Ο Δήμος Αλμυρού απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να παρευρεθεί στην ενημερωτική ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να διατυπώσουν απόψεις και τυχόν ενστάσεις για ένα ζήτημα, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ως προς την περεταίρω ανάπτυξη των οικισμών της περιοχής.

 

taxydromos.gr

RELATED ARTICLES