Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία της Κρήτης

182

  

save energyΗ εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια ήταν το βασικό θέμα συζήτησης  της 3η προγραμματισμένης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Euronet 50/50max», στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Ουέλβα της Ισπανίας, αξιολογήθηκε η πρόοδος των μέχρι σήμερα εργασιών για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια, μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς μαθητών και ενηλίκων.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης που συντονίζει την ανάπτυξη του δικτύου των σχολείων στις συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και η εμπειρία από την μέχρι τώρα εφαρμογή της μεθοδολογίας στα 500 σχολεία της Ευρώπης, 100 από τα οποία (δημοτικά και γυμνάσια) βρίσκονται στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι το νησί μας έχει διακριθεί αποσπώντας το 1ο Βραβείο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Βιώσιμης Ενέργειας – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το 2013.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και προσδιορίστηκαν επίσης οι βέλτιστες πρακτικές εκ μέρους των 16 Ευρωπαίων εταίρων για την ανάπτυξη στρατηγικών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την επίτευξη των στόχων για το 2020 αναφορικά με την εξοικονόμηση της ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε ποικίλα επίπεδα διακυβέρνησης. Από τη Περιφέρεια Κρήτης, στη συνάντηση συμμετείχε η Δρ Μαρία Κανδηλογιαννάκη, μέλος της Ομάδας Εργασίας του Προγράμματος.

Πηγή:energypress.gr