Επιστροφή σε μεγάλα έργα κατασκευών σχεδιάζει η Ιρλανδία

293

  

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας προγραμματίζει να αναζωπυρώσει τις επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών και των υποδομών, δυο κλάδους που είχαν μείνει αρκετά πίσω τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Όπως αναφέρουν οι Irish Times, οι εν λόγω επενδύσεις μπορούν να τροφοδοτήσουν την οικονομία της χώρας, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι η τοπική κατασκευαστική βιομηχανία δεν είναι αρκετά μεγάλη για να στηρίξει αυτά τα φιλόδοξα σχέδια.

Οι παράγοντες της αγοράς προέβλεπαν το 2016 ότι η Ιρλανδία θα χρειαστεί επιπλέον 112.000 εργαζομένους στον κατασκευαστικό κλάδο έως το 2020 ώστε να μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση τόσο σε κατοικίες όσο και σε έργα υποδομών.

Μετά απ’ αυτές τις εκτιμήσεις οι ίδιοι προέβλεπαν άνοδο στην κατασκευή κατοικιών κατά 30% ανεβαίνοντας στις 35.000 νέες μονάδες ανά έτος. Μάλιστα, σύμφωνα με τους Independent η χώρα αναμένεται επίσης να αναπτυχθεί ραγδαία σε όρους πληθυσμού κατά 150.000 άτομα σε βάθος δεκαετίας.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι μέχρι το 2026 ο πληθυσμός άνω των 60 ετών θα φθάσει τα 1,1 εκατ. και στην περίπτωση αυτή θα αυξηθούν οι ανάγκες συγκεκριμένων κατασκευαστικών έργων όπως νοσοκομεία κ.ά.

 

ered.gr