ΕΥΠΡΟ: Ισχυρό τρίμηνο βλέπει η “Alpha”

442

  

eyproH Alpha Finance προβλέπει ότι το πρώτο φετινό τρίμηνο θα είναι ισχυρό για την Eurobank Properties, καθώς μεταξύ άλλων αναμένει αύξηση εσόδων από ενοίκια κατά 10% (10,5 έναντι 9,5 εκατ. ευρώ λόγω περισσότερων ενοικιαζόμενων ακινήτων) αλλά και μια μείωση γύρω στο 7% στα συγκρίσιμα έσοδα από ενοίκια (επαναδιαπραγματεύσεις ενοικίων).

Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να κυμανθούν γύρω στα 10,5 εκατ. ευρώ (έναντι 9,2 εκατ., άνοδος 14%) και η καθαρή αξία του ενεργητικού ανά μετοχή (NAV) στα 8,15 ευρώ (λίγο πάνω από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑ).

Γενικότερα, η Alpha Finance επισημαίνει πως βλέπει θετικά τη μετοχή (σύσταση outperform, τιμή-στόχος τα 8,5 ευρώ) εστιάζοντας στον αμυντικό της προφίλ που συνδυάζεται με μια επιθετική πολιτική.

Η μετοχή διαπραγματεύεται κοντά στο NAV, ενώ διαπραγματευόταν για δύο μήνες και με premium, για πρώτη φορά μετά το 2007, εν αναμονή μιας ανάκαμψης στις τιμές των ακινήτων.

Ακολουθώντας μια πολιτική απομειώσεων του ενεργητικού της, η ΕΥΠΡΟ θα έχει εγγράψει συνολικές απομειώσεις 175 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2010-2014 (εκ των οποίων προβλέπεται να εγγράψει 20 εκατ. ευρώ φέτος), εξ’ αιτίας της δραματικής πτώσης στις αξίες της εγχώριας κτηματαγοράς. Μετά από αυτές, σύμφωνα με την Alpha Finance, ο κλάδος «πιάνει πάτο» και από το 2015 αναμένεται η εγγραφή κερδών από την αποτίμηση των ακινήτων.

Πηγή: www.euro2day.gr