Ευρωπαϊκό Bauhaus: O νέος θεσμός για το δομημένο περιβάλλον στην Αθήνα στις 09/06

148

  

Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιουνίου (ώρα προσέλευσης: 19:00) στο «The Ellinikon Experience Park».

To Νέο Ευρωπαικό Μπάουχαους (New European Bauhaus)  και σε συντομία ΝΕΒ, ξεκινάει σε όλη την Ευρώπη. Ένας νέος Ευρωπαικός θεσμός για το δομημένο περιβάλλον και τη νέα πράσινη εποχή.

Το ΝΕΒ, στο οποίο ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόεδρος Ursula von der Leyen εισαγάγει το ΝΕΒ Festival με θεματικές που εκτείνονται από την Αρχιτεκτονική στην Τέχνη, από τις Κατασκευές στην Επαναχρησιμοποίηση, από τον Τουρισμό στο Περιβάλλον ή από την Τεχνολογία στη Χειροτεχνία.

Το ΝΕΒ φέρνουν στην Ελλάδα το World Human Forum και το Convergences Greece Forum  σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και τη στήριξη του The Ellinikon και με θέμα : «ECO-δομώντας το Μέλλον»

Όλες οι δράσεις θα φιλοξενηθούν σε ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις στο The Ellinikon Experience Park, το νέο αστικό βιωματικό πάρκο που είναι η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής. Οι ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το Θέατρο, τον Κύβο και τον Θόλο του Cell of Life. Αντικατοπτρίζουν τις βασικές αρχές του ΝΕΒ (όμορφο – βιώσιμο – συμπεριληπτικό) και θα παραμείνουν και μετά το ΝΕΒ για όλο το καλοκαίρι φιλοξενώντας σχετικές δράσεις και περιεχόμενο.

Στην πλατφόρμα εγγραφών πρέπει να δηλωθεί τη δωρεάν συμμετοχή, προκειμένου να σταλεί δελτίο εισόδου. Μπορείτε να επιλέξετε όποια από τις δύο ή και τις δύο ημέρες επιθυμείτε (https://www.eventora.com/el/Events/bauhaus).

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο: www.convergences.gr