Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέα"Ημέρες Καριέρας" στο ΑΠΘ: Εξήντα εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό...

“Ημέρες Καριέρας” στο ΑΠΘ: Εξήντα εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναζητούν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους

Εξήντα εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναζητούν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους μέσω 1.000 προγραμματισμένων συνεντεύξεων με φοιτητές και απόφοιτους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αναζητούν εργασία και συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση “Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2019”.

Επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, κυρίως τεχνολογικής κατεύθυνσης, εταιρείες πληροφορικής, που ζητούν απόφοιτους της Πολυτεχνικής σχολής, εταιρείες επικοινωνιών, αλλά και κατασκευαστικές, ασφαλιστικές, γεωργικών φαρμάκων και λιανεμπορίου συμμετέχουν στην εκδήλωση με την οποία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επιδιώκει την άμεση διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του με την αγορά εργασίας.

“Προετοιμαζόμαστε από την αρχή της χρονιάς γι αυτό το τριήμερο κάθε Μάιο” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Μάνια Βογιατζή, σύμβουλος απασχόλησης–υπεύθυνη επαφών με εργοδοτικούς φορείς του Γραφείου Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ, το οποίο διοργανώνει τις “Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ”.

“Τα στελέχη των εταιρειών δέχονται με προκαθορισμένα ραντεβού τους υποψήφιους ανά 15 λεπτά και όλη η διαδικασία καταγράφεται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Tech System”, εξήγησε η κ. Βογιατζή.

Κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο οι εταιρείες που θέλουν να πάρουν μέρος εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Τον Μάρτιο εισέρχονται στην πλατφόρμα οι φοιτητές, τελειόφοιτοι, απόφοιτοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και διδάκτορες, βλέπουν τα προφίλ των εταιρειών και τις ανάγκες που έχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και δηλώνουν με ποιες εταιρείες θέλουν να έρθουν σε επαφή.

Τον Απρίλιο γίνεται από τις εταιρείες ο προγραμματισμός των συνεντεύξεων, οι οποίες είναι περίπου 25 την ημέρα.

Πριν από τις “Ημέρες Καριέρας” το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ, διοργανώνει εκδήλωση στην οποία οι εταιρείες κάνουν μία πρώτη παρουσίαση της δραστηριότητάς τους και ακολουθεί συμβουλευτικό εργαστήριο.

“Υπάρχει απορρόφηση.Σε ποσοστό 25-30% οι φοιτητές βρίσκουν εργασία από τις “Ημέρες Καριέρας” αμέσως ή καλούνται αργότερα από τα στελέχη των εταιρειών” δήλωσε η κ. Βογιατζή.Κι όχι μόνον αυτό. Όπως τόνισε “για εμάς, είναι συγκινητικό να έρχονται νέοι και να μας λένε ότι βρήκαν εργασία από τις “Ημέρες Καριέρας” και τώρα επιστρέφουν ως στελέχη εταιρειών που παίρνουν συνεντεύξεις για την πρόσληψη προσωπικού”!

Για άρτια διοργάνωση έκανε λόγο η κα Μαρία Ράμμου, HR director (διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού) της Veltio Greece που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία συμβούλων Veltio LLC, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών βελτιστοποίησης εφοδιαστικής αλυσίδας επιχειρήσεων.

Η Veltio, η οποία συμμετέχει για τέταρτη φορά στην Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων είναι η μεγαλύτερη σε απορρόφηση αποφοίτων εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Ράμμου διευκρινίζοντας ότι αναζητά σπουδαστές όλων των Θετικών Σχολών, αλλά με ειδικότητα τον προγραμματισμό.

“Σε ποσοστό 20% οι συμμετέχοντες στις “Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ” μπορούν να προσληφθούν άμεσα. Σε ποσοστό 40% είναι απόφοιτοι που χρειάζονται επιπλέον χτίσιμο των δεξιοτήτων τους. Με παράλληλες δράσεις προσπαθούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή τους, ώστε να μπορούν να βρίσκουν εργασία στην Ελλάδα και να μην φεύγουν στο εξωτερικό”, είπε η κ. Ράμμου.

Σημαντική πτυχή της διοργάνωσης “Ημέρας Καριέρας”, σύμφωνα με την κ. Ράμμου είναι η δυνατότητα επικοινωνίας που έχουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, εκπρόσωποι εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αγχωτική χαρακτήρισε τη διαδικασία των συνεντεύξεων μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών Δήμητρα Χατζηγιάννη, η οποία πήρε μέρος πρώτη φορά στις “Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ”.

“Ήταν πολλές οι ερωτήσεις, πρέπει να σκέφτεσαι και να απαντάς γρήγορα”, είπε μετά την πρώτη συνέντευξη κι ενώ περίμενε να κληθεί για άλλες δύο. Αποφάσισε να συμμετάσχει στις “Ημέρες Καριέρας”, για να βρει δουλειά, αλλά και να αποκτήσει εμπειρία όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Φυσικής Θάνος Γαλατιανός, ο οποίος προγραμμάτισε δύο συνεντεύξεις για σήμερα, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι “θα φανεί από το αποτέλεσμα, αν λειτουργεί ο θεσμός. Αν κληθούν συμμετέχοντες στις “Ημέρες Καριέρας” από εταιρείες να εργαστούν, αυτό σημαίνει ότι η διοργάνωση είναι ουσιαστική, εκτίμησε. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ θετική πρωτοβουλία. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα συνέντευξη σε συμμαθήτριά μου από το Λύκειο και απόφοιτη του ΑΠΘ, που επιλέχθηκε από εταιρεία σε προηγούμενη διοργάνωση”, πρόσθεσε.

“Νέοι που είναι σε αναζήτηση εργασίας θα ήταν καλό να δοκιμάσουν τις “Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ”. Έρχονται στο Πανεπιστήμιό τους, δίνουν συνέντευξη σε στελέχη που είναι εδώ και αποκτούν τεράστια εμπειρία” τόνισε η κ. Βογιατζή. Συνέστησε στους φοιτητές να παρακολουθούν την ιστοσελίδα και τις σελίδες του Γραφείου Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνονται.

Η εκδήλωση “Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ” διεξάγεται από σήμερα έως και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 από 9 π.μ. έως 5.30 μ.μ., στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. Στο χώρο λειτουργεί παράλληλα και έκθεση, στην οποία ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη δράση και το έργο των εταιρειών.

makthes.gr

RELATED ARTICLES