Η ΕΕ πέτυχε το στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 23%

490

  

green shipΣύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες 20 Οκτωβρίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στον σωστό δρόμο με την επίτευξη και την υπερκάλυψη του στόχου της για το 2020 όσον αφορά τη μείωση κατά 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η έκθεση με τίτλο “Trends and projections in Europe 2015” («Τάσεις και προβλέψεις στην Ευρώπη το 2015») αποκαλύπτει ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 23% μεταξύ 1990 και 2014 και έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί.

Οι τελευταίες προβλέψεις των κρατών μελών δείχνουν ότι η ΕΕ έχει στόχο τη μείωση κατά 24% έως το 2020 με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, και κατά 25% με πρόσθετα μέτρα που προγραμματίζονται ήδη στα κράτη μέλη. Η ΕΕ εργάζεται ήδη για την επίτευξη του στόχου της για το 2030 όσον αφορά το κλίμα και την ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου του στόχου για μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον 40%, ως τη συμβολή της ΕΕ στη νέα παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στη διάσκεψη του Παρισιού τον Δεκέμβριο.

Ο Επίτροπος κ. Miguel Arias Cañete, αρμόδιος για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτά μιλούν από μόνα τους. Η ΕΕ επέτυχε να μειώσει τις εκπομπές κατά 23% μεταξύ του 1990 και του 2014, ενώ κατά την ίδια περίοδο η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 46%. Έχουμε αποδείξει με συνέπεια ότι η προστασία του κλίματος και η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζουν. Αποστέλλουμε ισχυρό μήνυμα ενόψει της Διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι ότι η Ευρώπη τηρεί τις δεσμεύσεις της και ότι οι πολιτικές μας για το κλίμα και την ενέργεια είναι αποτελεσματικές. Και έχουμε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα προς την εκπλήρωση της δέσμευσης που αναλαμβάνουμε στο Παρίσι με νέες πολιτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν νωρίτερα κατά το τρέχον έτος.»

 

Πηγή: localit.gr