Ικανοποίηση και ευχαριστίες μηχανικών και δικηγόρων για αναστολή προανάρτησης στην Τριφυλία Μεσσηνίας

55

  

Επιστολή στην οποία εκφράζουν την ικανοποίησή τους, καθώς και ευχαριστίες στους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Ιωάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά και του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, όσον αφορά στην αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην Τριφυλία, δημοσιοποίησαν δικηγόροι και μηχανικοί.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναγράφεται: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Κτηματολογίου περί αναστολής της προανάρτησης στο Δήμο Τριφυλίας, κάνοντας έτσι δεκτό το αίτημά μας που από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε όταν διαπιστώσαμε το μέγεθος της αστοχίας. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενός αξιόπιστου συστήματος Κτηματολογίου για την περιοχή μας, το οποίο θα επιδιώξουμε ως επιστημονικοί συλλογικοί φορείς, παρεμβαίνοντας και στο μέλλον αν χρειαστεί.

Εκφράζουμε ιδιαιτέρως τις ευχαριστίες μας προς τους βουλευτές κ.κ. Περικλή Μαντά, Μίλτο Χρυσομάλλη και Ιωάννη Λαμπρόπουλο που από την πρώτη στιγμή παρενέβησαν προς τους αρμόδιους υπουργούς, τη διοίκηση της Κτηματολόγιο και κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή, καθώς και προς τον κ. Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε καταθέτοντας επερώτηση στη Βουλή.

Είμαστε βέβαιοι ότι χωρίς την αμέριστη υποστήριξη που μας παρείχαν το αίτημά μας δε θα είχε γίνει αποδεκτό.

Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα αναδείχθηκε από εμάς τους επαγγελματίες μηχανικούς και δικηγόρους της Τριφυλίας και όχι από το Κτηματολόγιο, αφού όφειλε να προβεί σε έλεγχο κατά την παράδοση της μελέτης.

Ελπίζουμε με την αναστολή να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στον ανάδοχο για να προβεί στην αξιοποίηση των στοιχείων που οι πολίτες υπέβαλαν, ώστε όταν γίνει πάλι η προανάρτηση να μην υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Μέχρι τότε οι πολίτες δε χρειάζεται να προβούν σε κανέναν έλεγχο στοιχείων και θα πρέπει να αναμένουν τη νέα ημερομηνία της προανάρτησης που θα ανακοινωθεί από το Κτηματολόγιο».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

tharrosnews.gr