Κορδελιό-Εύοσμος: Σε σχολείο του δήμου η πρώτη ποσότητα βιοντίζελ από τηγανέλαια

178

  

viokafsima-tiganolado-97859Την πρώτη ποσότητα βιοντίζελ, 560 λίτρων, παρέλαβε ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις  αρχές Ιουλίου , η οποία και θα παραδοθεί σε σχολείο της περιοχής που χρησιμοποιεί πετρέλαιο για τη θέρμανσή του.

Η συγκεκριμένη ποσότητα βιοντίζελ   προήλθε από την επεξεργασία των τηγανέλαιων που είχε παραδοθεί στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το Φεβρουάριο 2014, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Συλλογής και Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων.

Για τη συλλογή των τηγανέλαιων σημαντική ήταν η συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και των Σχολείων του Δήμου που αγκάλιασαν αυτή τη δράση.

Ενθαρρυντικό στοιχείο για την περαιτέρω συνέχιση του προγράμματος είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα νοικοκυριά συμμετέχουν στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων. Ενδεικτικό της μεγάλης επιτυχίας του προγράμματος είναι το γεγονός, ότι οι συλλεγόμενες ποσότητες από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 σημείωσαν μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το τμήμα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του προγράμματος, πέρσι για το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν συλλεγεί 820 λίτρα τηγανέλαιων, ενώ φέτος 1365 λίτρα (αύξηση 66%).

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου παρέδωσε στις 2 Ιουλίου 2014 στο  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τη νέα ποσότητα των 1365 λίτρων τηγανέλαιων,  αναμένοντας την παραγωγή  ανάλογης ποσότητας βιοντίζελ που θα παραληφθεί την επόμενη φορά από το ΤΕΙ.

Πηγή:localit.gr