Κτηματολόγιο: Νέα κλιμακωτά πρόστιμα με βάση την αξία του ακινήτου και τον χρόνο καθυστέρησης.

359

  

Νεά κλιμακωτά πρόστιμα πρόκειται να θεσμοθετηθούν τον Απρίλιο με βασικά κριτήρια για τη διαμόρφωσή τους την αξία του ακινήτου και τον χρόνο καθυστέρησης.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα ΝΕΑ, τα πρόστιμα για το Κτηματολόγιο αναμένεται να αρχίσουν να επιβάλλονται 3 – 4 μήνες μετά τη θεσμοθέτησή τους. Πρακτικά ο χρόνος καθυστέρησης θα έχει άμεσες συνέπειες στους ιδιοκτήτες που θα καθυστερούν να δηλώσουν την περιουσία τους καθώς δε θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους ενώ θα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία σε περίπτωση μεταβίβασης των ακινήτων τους.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η ανάρτηση του Κτηματολογίου στον Δήμο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μένουν στο εξωτερικό. Στη διάρκεια αυτής της φάσης, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν πώς έχει καταγραφεί η περιουσία τους – και αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις.

 

dikaiologitika.gr