Κτηματολόγιο: Τι πρέπει να γίνει έως 24 Ιουνίου

502

  

Εναν μήνα περιθώριο – έως τις 24 Ιουνίου 2019 – έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ελέγξουν και να διορθώσουν, στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δηλώσεων που έγιναν στο Κτηματολόγιο το 2008.

Πρόκειται για το στάδιο της προανάρτησης – που ακολουθεί τη συλλογή των δηλώσεων – και αφορά 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα (Δημόσιο, εταιρείες κ.ά.) που έχουν 726.951 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τα οποία δήλωσαν στο Κτηματολόγιο το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Διευκρινίζεται πως η επιπλέον παράταση έως και έξι μήνες που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αφορά τη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης και όχι τη διαδικασία της προανάρτησης που είναι σε εξέλιξη από τη Μεγάλη Δευτέρα στον Δήμο Αθηναίων. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μεταβούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης, που πλέον έχει μετακομίσει από την Πατησίων (όπου λειτουργούσε έως τη Μ. Δευτέρα) στο Γαλάτσι, στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Γιώργο Δημητρίου, έως και την περασμένη Παρασκευή πάνω από 65.000 ιδιοκτήτες ακινήτων μπήκαν μέσω των προσωπικών τους κωδίκων του Τaxisnet στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου (στη διεύθυνση www.ktimatologio.gr) και από εκεί στην εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – e-Κτηματολόγιο» προκειμένου να ελέγξουν και να εκτυπώσουν αποσπάσματα από την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μάλιστα από το Κτηματολόγιο αναφέρουν πως από σήμερα η εφαρμογή έγινε ακόμη πιο εύχρηστη.

Ηλεκτρονικά αίτηση επανεξέτασης υπέβαλαν 5.100 ιδιοκτήτες. Την ίδια ώρα περίπου 7.000 ιδιοκτήτες που δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία προτίμησαν να επισκεφθούν το Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, επί της Λεωφόρου Βεΐκου 137. Από αυτούς, οι 3.500 υπέβαλαν αίτηση επανεξέτασης των στοιχείων τους.

                                                                                                                         ered.gr