«Κόκκινα» τα δύο τρίτα των κτηρίων στην Πάργα.

293

  

Σύμφωνα με τους πρώτους 139 ελέγχους που διεξήγαγε το Σαββατοκύριακο οκταμελές κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Βόρειας Ελλάδας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα 96 κρίθηκαν ακατάλληλα.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι καταδεικνύουν πως από τα 96 η συντριπτική πλειονότητα, τα 84, είναι κατοικίες, τα 4 είναι επαγγελματικοί χώροι, τα δύο ανήκουν στην κατηγορία Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτήρια και πέντε είναι σταύλοι, αποθήκες κ.λπ.

Οι αυτοψίες έγιναν σε εννέα τοπικές ενότητες του Δήμου Πάργας. Δηλαδή Καναλλακίου, Σκεπαστού, Νάρκισσου, Καστρίου, Κορώνης, Σταυροχωρίου, Μουζακαίικων, Βουβοποτάμου και Αχερουσίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Καναλλάκι, όπου οι 41 αυτοψίες έδειξαν 31 ακατάλληλα κτήρια, εκ των οποίων 27 κατοικίες.

Επίσης, ζημιές εντοπίσθηκαν και στην κοινότητα Ναρκίσσου, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα 25 κτήρια, όλα με χρήση κατοικία, αλλά και στο Σταυροχώρι. Ελέγχθησαν 36 κτίσματα, εκ των οποίων τα 15 χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα, με τα 13 να είναι κατοικίες.

Οι αυτοψίες στον Δήμο Πάργας αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη, για να ακολουθήσει, ως είθισται, ο δευτεροβάθμιος έλεγχος.

 

avgi.gr