Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021
Αρχική ribbon Κ. Καραμανλής: Εξετάζουμε βοήθημα και για τους μηχανικούς

Κ. Καραμανλής: Εξετάζουμε βοήθημα και για τους μηχανικούς

317

  

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί σήμερα, που είναι μια μέρα με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, πρεπει να δείξουμε έναν πατριωτισμό.  Το πατριωτισμό της ψυχραιμίας», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΚΟΝΤΡΑ και την εκπομπή «Επι του Πιεστηρίου» με τον Γιώργο Σιαδήμα.

Όπως είπε ο υπουργός, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αποδειχτεί ότι οι άμυνες που έχει δείξει η συντεταγμένη Πολιτεία λειτουργούν. «Και οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στον Έβρο – γιατί μη ξεχνάμε ότι περνάμε μια διπλή κρίση – και την υγειονομική του κορονοϊού και τη μεταναστευτική και αυτήν του να φυλάμε τα σύνορα της χώρας μας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάλιστα ο υπουργός χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη πολιτική αυτή που ακολουθεί η Τουρκία και ο Ερντογάν, ο οποίος προκαλεί και συνοριακά επεισόδια για μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αντίθετα με την πολιτική της Τουρκίας, είπε ο Κώστας Καραμανλής, η Ελλάδα είχε επιδείξει αλληλεγγύη όταν οι τούρκοι περνούσαν δύσκολες στιγμές με τους σεισμούς. «Είχαμε επιδείξει μια πολιτική βοήθειας προς την γείτονα την εποχή εκείνη και αυτή η διαφορά αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται μια σοβαρή χώρα όπως η Ελλάδα τις ανθρωπιστικές αξίες και πως μια χώρα, υπό την ηγεσία ενός αλλοπρόσαλλου προέδρου αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό δρόμο…»

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή, αυτή η ψυχραιμία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και στο σύνολό του ο ελληνικός λαός έχει ωριμάσει μετά από μια δεκαετή κρίση και μπορούμε και αντιμετωπίζουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις με πολύ ψυχραιμία από άλλες χώρες…»

Στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, τον κ. Στασινό, για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των μηχανικών που είναι εκτός των ΚΑΔ. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «και ακούμε όλες τις προτάσεις και να δούμε και με εισοδηματικά κριτήρια, γιατί είναι λογικό να μη βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι. Γιατί κάποιο μηχανικοί ή δικηγόροι παραδείγματος χάριν, μπορεί να έχουν υψηλότερα εισοδήματα από το μέσο όρο και θα μπορούσαν να πάρουν ένα χαμηλότερο επίδομα».

«Βέβαια», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, «αυτό που υπερέχει αυτή τη στιγμή είναι το δημόσιο συμφέρον και πρέπει να βάλουμε πιο πίσω το ατομικό μας συμφέρον». Σε μια κατηγορία μηχανικών, που πλήττονται, πρέπει να εξετάσουμε να βοηθηθούν περισσότερο από κάποιες άλλες, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επίσης ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ότι η ΕΥΔΑΠ δεν κόβει το νερό σε κανέναν που έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή και οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

«Δεν διακόπτεται η υδροδότηση σε απλήρωτους λογαριασμούς. Η ΕΥΔΑΠ έχει κερδοφορία και μπορεί να κάνει αναστολή πληρωμών. Οπότε οι πελάτες της εταιρίας θα πρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν για να πληρώσουν το λογαριασμό. Υπάρχουν και οι ηλεκτρονικοί τρόποι αν θέλουν», ανέφερε ο υπουργό.

Όσον αφορά τη λειτουργία των ΜΜΜ ο Κώστας Καραμανλής αφού τόνισε ότι η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί στο 50% και μπορεί και περισσότερο, έχουν μειωθεί και τα δρομολόγια αλλά δεν έχουν διακοπεί. «Τα ΜΜΕ θα πρέπει να κυκλοφορούν κανονικά και τα δρομολόγια είναι αυξημένα τις ώρες αιχμής, γιατί οι γιατροί, οι υγειονομικοί οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σούπερ μάρκετ πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, αλλά τις υπόλοιπες ώρες είναι μειωμένα. Όμως δεν πρόκειται να σταματήσουν να κυκλοφορούν στην Αθήνα…».

Τέλος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι έτσι όπως πάει η κατάσταση με τον πανδημία σε λίγο θα καθηλωθούν όλα τα αεροπλάνα στην Ευρώπη και τόνισε ότι η Ελλάδα πολύ νωρίς πήρε την απόφαση να διακόψει τις πτήσεις με την Ιταλία, ή την Βρετανία και την Ισπανία. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο πτήση για τις Βρυξέλλες, η=για ευνόητους λόγους και βέβαια συνεχίζονται και οι πτήσεις επαναπατρισμού, κάτω από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προαστασίας».

real.gr

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com