Λανθασμένες εισφορές ΕΤΕΑΕΠ (Επικουρικό και Εφάπαξ) σε Μισθωτούς Δημόσιους Υπάλληλους Μηχανικούς.

862

  

Κύριε Διοικητά

        Επανερχόμαστε σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας, όταν με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για πρώτη φορά, έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ ειδοποιητήρια εισφορών Εφάπαξ και Επικουρικού Μη Μισθωτού για το 2019 καθώς και αναδρομικά 2018 και 2017 σε Δημοσίους Υπαλλήλους Μηχανικούς με αποκλειστικά μισθωτή απασχόληση.

        Η ενέργεια αυτή (και μάλιστα με αναδρομικά ετών για τα οποία έχουμε ήδη καταβάλει τις εισφορές μας στο ΕΤΕΑΕΠ), παρά τις διαβεβαιώσεις του προηγούμενου Διοικητή και τις παρατάσεις ασφαλιστικής ενημερότητας που δόθηκαν, δυστυχώς ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί.

Σας καλούμε να συμβάλλετε ώστε αποσυρθούν άμεσα τα προφανώς λανθασμένα ειδοποιητήρια και να αποκατασταθεί η δυσλειτουργία αυτή, η οποία ενδεχομένως θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην ασφαλιστική ικανότητα των συναδέλφων μας. Οι μισθωτοί μηχανικοί -που δεν έχουν ανοικτά βιβλία στην Εφορία- πρέπει με μόνιμο τρόπο να εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής εισφοράς σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι Μηχανικοί έχουν Μόνιμη Μισθωτή Σχέση Εργασίας, οι ασφαλιστικές τους εισφορές καλύπτονται από αυτή και σε καμία περίπτωση δεν είναι Αυτοαπασχολούμενοι, ώστε να τους εκδίδονται ειδοποιητήρια. Τα δε στοιχεία της μισθοδοσίας μας και των αντίστοιχων κρατήσεων τα έχει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Με την ευκαιρία αυτή ζητάμε και συνάντηση μαζί μας ώστε να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν στην Επικουρική ασφάλιση αλλά και στο Εφάπαξ των Μηχανικών. Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ο Πρόεδρος
Πετρόπουλος Δημήτρης

Ο Γεν. Γραμματέας
Σάσσαλος Κώστας

emdydas.gr