Λύση με ραντεβού στο Κτηματολόγιο ζητά το ΤΕΕ/ΤΑΚ

219

  

Με παρέμβαση του προς το Εθνικό Κτηματολόγιο,  το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ζητά τη σύγκληση τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει αφού τα τοπικά γραφεία του Κτηματολογίου, δεν δέχονται κοινό, εξαιτίας της κατάστασης με την πανδημία.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι ανέφικτη η διεκπεραίωση αρκετών υποθέσεων, δίχως φυσική παρουσία.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ κ. Μιχάλης Χωραφάς, ζητά να υπάρξει μέριμνά σας ώστε να δωθεί κάποια λύση, με τον καθορισμό καθημερινών ραντεβού εξυπηρέτησης, όπως λειτουργούν άλλωστε και πλειάδα άλλων υπηρεσιών.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή του, «εν μέσω μιας δυσχερούς κατάστασης λόγω των ειδικών μέτρων τα οποία ισχύουν σε υπηρεσίες και τις δυσκολίες στην επαγγελματική μας καθημερινότητα, λόγω της πανδημίας covid -19 , με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας ως επιστημονικοί φορείς για τα προβλήματα στην λειτουργία των τοπικών γραφείων κτηματογράφησης στην Ανατολική Κρήτη.

Επανειλημμένως έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από συνάδελφους, καθώς και από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι έχουν καθημερινή τριβή με τα τοπικά γραφεία.   Δυστυχώς τα τοπικά γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου, δεν δέχονται κοινό, εξαιτίας της κατάστασης με την πανδημία. Επειδή είναι ανέφικτη η διεκπεραίωση αρκετών υποθέσεων, δίχως φυσική παρουσία, ζητάμε την μέριμνά σας ώστε να υπάρξει κάποια λύση, με τον καθορισμό καθημερινών ραντεβού εξυπηρέτησης, όπως λειτουργούν άλλωστε και πλειάδα άλλων υπηρεσιών.

Επιπροσθέτως, παρακαλούμε για τον ορισμό σχετικής ενημερωτικής  τηλεδιάσκεψης για το Κτηματολόγιο, επιθυμώντας να λάβουν μέρος, εκπρόσωποι του τμήματος ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ , των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου & Λασιθίου και του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κρήτης».

patris.gr