Μπαίνει «τέλος» στο… πάρτι της Airbnb.

272

  

Αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκεται η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών Airbnb κι αυτό δεν είναι ούτε η φορολογία, ούτε οι αυστηροί κανονισμοί των πόλεων στις οποίες δραστηριοποιείται αλλά τα… πάρτι.

Η εταιρεία μετά το περιστατικό του Νοεμβρίου όταν είχαν πέσει πυροβολισμοί και είχαν υπάρξει θανάσιμοι τραυματισμοί σε πάρτι για τον εορτασμό του Χάλογουιν που είχε πραγματοποιηθεί σε σπίτι που είχαν νοικιάσει από την πλατφόρμα ανακοίνωσε πως θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον πάνω από δυο ντουζίνες εισηγμένων κατοικιών στην περιοχή του Χόλυγουντ στο Λος Αντζελες τα οποία η τοπική αστυνομία τα χαρακτήρισε ως «σπίτια για πάρτι».

Συγκεκριμένα, όλες οι επερχόμενες κρατήσεις για τα ακίνητα τα οποία «στιγματίστηκαν» από την LAPD (Αστυνομία του Λος Αντζελες) έχουν ακυρωθεί, ενώ ορισμένα εξ αυτών έχουν αφαιρεθεί τελείως από την πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφα που θα τεκμηριώνουν στην Airbnb ότι δεν έχουν «μπλεξίματα» πριν από την επανεξέταση. Η τοπική αστυνομία, πάντως, επισημαίνει ότι έχει μια άριστη συνεργασία με την πλατφόρμα και πως δεν αποτελούν την πλειονότητα όσοι ενοικιάζουν σπίτια στα οποία δημιουργούνται προβλήματα λόγω κακής συμπεριφοράς (καταπάτηση κοινής ησυχίας, χρήση απαγορευμένων ουσιών κ.ά.), αλλά οι περισσότεροι μοιράζονται τα σπίτια τους με υπευθυνότητα.

Η Airbnb από την άλλη πλευρά ανέφερε πρόσφατα μια σειρά από βήματα τα οποία σχεδιάζει να κάνει για να «χτίσει» ξανά την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών στην πλατφόρμα.

Ορισμένα απ’ αυτά είναι δημιουργία ειδικού λογισμικού που θα υπολογίζει την επικίνδυνη συμπεριφορά που μπορεί να παρουσιάσουν οι επισκέπτες των σπιτιών της πλατφόρμας, η δημιουργία γραμμής «υποστήριξης γειτόνων» αλλά και μια 24ωρη γραμμή που θα χρησιμοποιούν ειδικά οι τοπικοί αξιωματούχοι. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να ελέγχει 7 εκατομμύρια από τις αγγελίες της έως το τέλος του έτους ενώ θα «σκανάρει» μεταξύ άλλων social media και άλλες πηγές για τα πρόσωπα που ενοικιάζουν τα σπίτια τους.

Στελέχη της Airbnb αναφέρουν ότι έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες και οι δεσμεύσεις της εταιρείας προς τους πελάτες της. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει την εικόνα της λίγο πριν την προγραμματισμένη δημόσια προσφορά του 2020.

 

ered.gr