Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΜyDimos.Live.gov.gr: Πρεμιέρα για την ψηφιακή διεκπεραίωση υποθέσεων με τις Υπηρεσίες Δόμησης

ΜyDimos.Live.gov.gr: Πρεμιέρα για την ψηφιακή διεκπεραίωση υποθέσεων με τις Υπηρεσίες Δόμησης

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της νέας πλατφόρμας myDimos.Live.gov.gr που κατασκευάσθηκε με ευθύνη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα πλατφόρμα που παρουσιάσθηκε την Τρίτη 29/03 στο δημαρχείο της πόλης, δίνει τη δυνατότητα σε μηχανικούς και πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους ψηφιακά ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες που απαιτούνται καθώς και να επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική τους παρουσία.

Όπως επεσήμανε κατά την παρουσίαση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η λειτουργία της νέας πλατφόρμας κάνει πανελλαδική έναρξη από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου και σύντομα, όπως σημείωσε, θα επεκταθεί και σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας αποτελεί μια ακόμα πρωτιά για τον δήμο στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αξιοποίηση της σύχρονης τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολύ καλή συνεργασία του δήμου με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας πλατφόρμας, προβλήθηκε σύντομος χαιρετισμός του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος ευχήθηκε καλή αρχή σε πολίτες και Υπηρεσία, υπογραμμίζοντας: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η εξυπηρέτηση του πολίτη γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που ξεκινάμε από την Κρήτη και από τον Δήμο Χανίων, όπου ο πολίτης θα μπορέσει να ζητήσει ένα ψηφιακό ραντεβού και να το κλείσει με τη δημοτική υπηρεσία που επιθυμεί».

Για μία πολύ σημαντική καινοτομία στην Υπηρεσία Δόμησης έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Χαζιράκης, ενώ ο αναπληρωτής προϊστάμενος της υπηρεσίας Γιάννης Στρογγυλός τόνισε ότι για τη λειτουργία της πλατφόρμας είναι διαθέσιμοι 19 υπάλληλοι, για υποθέσεις που αφορούν σε οικοδομικές άδειες, σε τακτοποίηση αυθαιρέτων και στον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Ο πολίτης εισερχόμενος στην πλατφόρμα ΜyDimos.Live.gov.gr, έχει τη δυνατότητα, μέσω των κωδικών Taxisnet, να προγραμματίζει ψηφιακά ραντεβού με τα στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) – Πολεοδομία του Δήμου Χανίων, είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία είτε με τηλεδιάσκεψη, επιλέγοντας την ημέρα και ώρα από τη λίστα των διαθέσιμων ραντεβού.

ypodomes.com

RELATED ARTICLES