Νέα πράσινη μέθοδος ανακύκλωσης πλαστικών

216

  

recycleΤη μέθοδο ανακύκλωσης του 90 τοις εκατό κάθε τύπου πλαστικών χωρίς τη  χρήση νερού ανακοίνωσε πως διαθέτει εταιρεία του Μεξικό. Η νέα μέθοδος μειώνει επίσης το κόστος της διαδικασίας κατά μισό, δίχως να υφίσταται κάποια ποιοτική απώλεια.

Επίσης  υπάρχει η δυνατότητα με την πράσινη αυτή τεχνολογία να ανακυκλωθούν υλικά που μέχρι τώρα καταλήγανε στις χωματερές, όπως το φελιζόλ και το πολυστυρένιο, τα οποία χρειάζονται περισσότερα από 500 χρόνια για να βιοδιασπαστούν.

Η νέα μέθοδος ανακύκλωσης αναπτύχθηκε από τον Μάρκο Αντάμε, ιδρυτή της μεξικανικής εταιρείας Ak Inovex και αναμένεται να οδηγήσει άμεσα σε άλματα προόδου στη βιομηχανία ανακύκλωσης.

Στις σύγχρονες διεργασίες ανακύκλωσης πλαστικών, το νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό. Ωστόσο η μέθοδος του Αντάμε εξαλείφει την ανάγκη για νερό, αποφεύγοντας εντελώς τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

Αυτό επιτυγχάνεται παρακάμπτοντας το στάδιο της διεργασίας της ανακύκλωσης κατά την οποία το πλαστικό αφυδατώνεται με το να θερμαίνεται και στην συνέχεια να ψύχεται με νερό. Αντ” αυτού, η μέθοδος Αντάμε προχωρά κατευθείαν στο σχηματισμό και τη διαμόρφωση των ανακυκλωμένων πλαστικών σφαιριδίων.

Αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος χρησιμοποιεί περίπου το μισό της ενέργειας σε σχέση με τις άλλες μεθόδους ενώ επίσης απαιτεί μικρότερο χώρο εγκαταστάσεων.

 

localit.gr