Ξεκινά το έργο MAIA-TAQA για μεταφορά τεχνογνωσίας σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

207

  

Η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου MAIATAQAMobilizing new Areas of Investments And Together Aiming to increase Quality of life for All,  που συντονίζει το ΚΑΠΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 2&3 Οκτωβρίου 2019  στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι.

Το έργο, με προϋπολογισμό 3,17 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος ENI CBC MED κατά 90% (2,85 εκ. ευρώ), έχει τριετή διάρκεια και σκοπός του είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη καινοτόμων ενεργειακών υπηρεσιών και τεχνολογιών, από την Ευρώπη στις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Το MAIA-TAQA παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς, μέσω της ενεργής συμμετοχής της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) σε αυτό, θα προωθηθεί δυναμικά η μεταφορά της τεχνολογίας των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων, στην οποία η χώρα μας έχει ηγετικό ρόλο, στις αναπτυσσόμενες αγορές της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Λιβάνου. Η ελληνική βιομηχανία ηλιακών συστημάτων κατέχει ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά, έχοντας ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 300 εκ. ευρώ και εξασφαλίζοντας 3.500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Στο κλείσιμο των εργασιών της εναρκτήριας συνάντησης, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 12:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΕ Συνέντευξη Τύπου, στην οποία εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ και της ΕΒΗΕ, καθώς και εταίροι του έργου από την Αίγυπτο, την Ιταλία και το Λίβανο θα παρουσιάσουν πιλοτικά κατασκευαστικά έργα, δράσεις εκπαίδευσης και υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας και συνεργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του MAIA-TAQA.