Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021
Αρχική ribbon Οι δύο προϋποθέσεις για το επίδομα των 400 ευρώ στους επιστήμονες

Οι δύο προϋποθέσεις για το επίδομα των 400 ευρώ στους επιστήμονες

173

  

Υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ στους επιστήμονες ελευθέρους επαγγελματίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πανδημίας.

Πρόκειται για τους Δικηγόρους, Μηχανικούς, Λογιστές κ.α. οι οποίοι αναμένουν εδώ και δύο μήνες την καταβολή της ενίσχυσης, πλην όμως ακόμη δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος μεταξά κυβέρνησης και εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει καλέσει μεθαύριο Πέμπτη σε συνάντηση τους προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του ΤΕΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ.α. όπου αναμένεται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και να ανακοινωθούν οι τελικές ρυθμίσεις. Στόχος είναι το εν λόγω ποσό, το δεύτερο μετά τα 600 € της περασμένης άνοιξης, να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι τέλους του μήνα.

Το ποσό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iΕidiseis.gr, θα δοθεί υπό δύο προϋποθέσεις:

-Να υπάρχει μείωση τζίρου στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, εν σχέσει με τα εισοδήματα του 2019 και

-Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα να κυμαίνεται κάτω από 20.000 €, προσαυξημένο κατά 3.000 € ανά προστατευόμενο τέκνο.

Η χρηματική βοήθεια θα καταβληθεί σε περίπου 80.000 επιστήμονος-ελεύθερους επαγγελματίες και θα είναι μη επιστρεπτέα, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφίζεται με τυχόν άλλες υποχρεώσεις (οφειλές).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com