Ολοκληρώνονται τα έργα στη Δυτική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, έρχεται το ΣΔΙΤ.

377

  

Ολοκληρώνονται μετά από καθυστερήσεις ετών τα δύο μεγάλα έργα για την ανισοπεδοποίηση της δυτικής πλευράς της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Πριν από μερικές ημέρες δόθηκε στην κυκλοφορία ο Ανισόπεδος Κόμβος Μακρυγιάννη, ο σημαντικότερος σε όλο το δυτικό άξονα.

Μέχρι το τέλους του έτους εκτιμάται ότι θα δοθούν πλήρως ότι υπόλοιπα τμήματα είχαν μείνει και με αυτόν τον τρόπο κλείνουν τα έργα στο τμήμα αυτό. Ανάμεσα στις λεπτομέρειες, ο δεύτερος κλάδος της αερογέφυρας της οδού Λαγκαδά που μεν κυκλοφορείται αλλά απαιτούνται κάποιες τροποποιήσεις.

Ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα θα εξυπηρετεί στο εξής την τοπική κυκλοφορία, αφού όσοι οδηγοί συνεχίζουν επί της περιφερειακής οδού θα διέρχονται πάνω από τη γέφυρα. Γι’ αυτό έγιναν και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του σηματοδότη, ενώ τοπική κυκλοφορία θα εξυπηρετεί και η οδός Ωραιοκάστρου.

ΤΟ ΣΔΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μπορεί να ολοκληρώνονται τα έργα στο δυτικό τμήμα, έρχεται όμως το έργο της μεγάλης αναβάθμισης όλου του άξονα. Σύμφωνα με πληοροφορίες, στόχος είναι να δημοπρατηθεί εντός του 2020 ως ΣΔΙΤ. Θα περιλαμβάνει το περίφημο fly-over στην ανατολική πλευρά, που θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό φόρτο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης θα περιλαμβάνει έργα αναβάθμισης σε όλο τον άξονα αλλά και ότι έχει απομείνει ως εκκρεμότητα από τις εργολαβίες που ολοκληρώνονται.

Σημαντικό στοιχείο του ΣΔΙΤ θα είναι και η συνεχής συντήρηση της Περιφερειακής που θα πρέπει να διαθέτει άριστες προδιαγραφές οδοστρώματος και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από την Αττική Οδό.

Το κόστος του έργου εκτιμάται σε  300εκατ.ευρώ.

Νίκος Καραγιάννης

 

ypodomes.com