Ο Δήμος Ηρακλείου βάζει φωτοβολταϊκά για να έχει φθηνότερη ενέργεια.

373

  

Μείωση του κόστους της ενέργειας που καταναλώνει, επιδιώκει να πετύχει τώρα ο Δήμος Ηρακλείου μέσα από την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τις οποίες πρόκειται να εγκαταστήσει σε αναξιοποίητα δημοτικά ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του.

Το όλο θέμα συζητήθηκε μάλιστα χθες στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, όπου υπογραμμίστηκαν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχει ο Δήμος Ηρακλείου εάν καταφέρει να κάνει απόσβεση των οφειλών του προς τη ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου καταβάλλει προς τη ΔΕΗ ετησίως 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει.

Αν καταφέρει ο Δήμος μέσα από τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να αποπληρώσει τις οφειλές αυτές έχει βγάλει από τις πλάτες του ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.

Όπως τονίσθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, μέσα από το θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ανοίγει ο δρόμος και σε δήμους και σε ιδιώτες να αξιοποιήσουν τα ακίνητα ή τις εγκαταστάσεις που έχουν στην ιδιοκτησία τους προκειμένου να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα και την ενέργεια που θα παραχθεί να την πουλήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι μπορούν να αξιοποιηθούν δεκάδες εκατοντάδες ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Ηρακλείου σε όλη τη γεωγραφική του περιφέρεια, τα οποία μπορούν πρακτικά να αξιοποιηθούν με τρόπο παραγωγικό ενισχύοντας τα έσοδα του δημοτικού ταμείου.

 

energypress.gr