Παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

207

  

teemagnΝέα παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών – η προηγούμενη παράταση έληξε 31 Αυγούστου – ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΤΑΑ- ΤMΗΕΔΕ κ. Ιωάννη Γαμβρίλη.

Η επιστολή 

Με απόφαση που είχατε εκδώσει πριν από μερικούς μήνες είχατε δώσει παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014.

Ωστόσο θεωρούμε ότι από τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν, θεωρούμε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει δοθεί νέα παράταση, μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση.

Σας έχουμε εκφράσει άλλωστε την αντίθεσή μας στο γεγονός ότι έχετε ξεκινήσει την επιβολή αυξήσεων στις ασφαλιστικές μας εισφορές από 1 Μαΐου 2014, ενώ ήδη έχετε αποστείλει στοιχεία οφειλετών μηχανικών, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για άμεση κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, για αναδρομικές οφειλές τους από την 1 Ιουλίου 2011, γεγονός ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο.

Ειδικότερα το θέμα της αποστολής των στοιχείων των οφειλετών μηχανικών στο ΚΕΑΟ, αποτελεί ηθικό και αντιδεοντολογικό ατόπημα, καθώς είναι ανήκουστο να δημοσιοποιούνται προσωπικά δεδομένα.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε από την πλευρά σας αρχικά να προχωρήσετε σε ανακοίνωση παράτασης καταβολής των ασφαλίστρων, προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάδελφοι μηχανικοί, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι το ΤΕΕ Μαγνησίας, από την αρχή διαμαρτυρήθηκε έντονα για το μέτρο των κατασχέσεων λόγω οφειλών στο ασφαλιστικό ταμείο και ως εκ τούτο το ταμείο μας έπρεπε να προστατέψει τους συναδέλφους μας από ένα τόσο επαχθές μέτρο.

Άλλωστε δεν μας είναι γνωστό βάσει ποιας απόφασης το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ-ΤΜΗΕΔΕ προχώρησε στην κοινοποίηση των στοιχείων των συναδέλφων και με ποιες ενέργειες προσπάθησε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα προσωπικά δεδομένα των μηχανικών.

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι έχουμε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας για την αντισυνταγματική μεταχείριση των ανέργων μηχανικών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, όμως παράλληλα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές.

 

Πηγή:onvolos.gr