Παραιτήθηκε από τη ΔΕΗ ο Μανώλης Παναγιωτάκης.

449

  

Στη διάθεση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη έθεσε την παραίτησή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της.

Κατά τη συνάντησή τους, σήμερα το απόγευμα, ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης.  Ο κ. Χατζηδάκης τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο υπουργός παρακάλεσε τον κ. Παναγιωτάκη να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Τράτσα Μάχη

tovima.gr