Παρατηρητήριο καταγραφής προβλημάτων μηχανικών λόγω πανδημίας και εθελοντική συνδρομή μηχανικών στις υγειονομικές μονάδες

332

  

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ αποφάσισε την ίδρυση παρατηρητηρίου για την καταγραφή των προβλημάτων που διαπιστώνονται κατά την άσκηση εργασίας μηχανικών και εργοληπτικών εταιρειών λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί θα πρέπει να καταγράφονται κατά το δυνατόν συνοπτικότερα και με σαφήνεια και να στέλνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση tee_lar@tee.gr με θέμα »Παρατηρητήριο». Η υπηρεσία θα ομαδοποιεί τα προβλήματα και σε κάθε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής θα εξετάζεται η διαβίβασή τους στον Πρόεδρο του ΤΕΕ.

Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας λόγω της νόσου Covid-19 είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Καθώς πολλαπλασιάζονται τα θύματα και τα κρούσματα παγκοσμίως, η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Επαγγελματιών του, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, είναι καθήκον όλων μας.

Αναγνωρίζοντας το καθήκον των μηχανικών απέναντι στην κοινωνία, στην οικονομία και στο κράτος, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ καλεί όλα τα μέλη του που δύνανται να συνδράμουν στην αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης, συμβάλλοντας στην προετοιμασία του κράτους, παρέχοντας αφιλοκερδώς εργασίες στα νοσοκομεία της περιοχής μας: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (2413502998), Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (2410259685), Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων (2431350754), Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας (2441351133), να απευθυνθούν στις Διοικήσεις των νοσοκομείων και να δηλώσουν την πρόθεσή τους.