Προς αδειοδότηση το υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο.

337

  

Το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, ζητάει την άδεια ίδρυσης ώστε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη λειτουργία του υδατοδρομίου, το κόστος κατασκευής του οποίου θα αναλάβει ο ανάδοχος.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου Ειρήνη Κουτσελιδάκη, ενημέρωσε τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία στο πλαίσιο του νέου νόμου που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο, σχετικά με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Σύμφωνα με την κ. Κουτελιδάκη, το Ταμείο θα εισπράττει τέλη χρήσης, ενώ στον φάκελο περιλαμβάνεται και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπου προβλέπεται και ο έλεγχος του θορύβου, με δεδομένο ότι η εγκατάσταση σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στο παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου.

Ανέφερε επίσης πως: «Η δημιουργία υδατοδρομίου ανοίγει νέες προοπτικές για το Ρέθυμνο, στο οποίο δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Είναι μια σημαντική υποδομή για τους επισκέπτες του Νομού, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι θα έχουν πλέον περισσότερες επιλογές για τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον, το υδατοδρόμιο δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης και δύναται να καλύψει και άλλες ζωτικές ανάγκες, όπως οι αεροδιακομιδές και η πυρόσβεση».

ered.gr