Στη Βουλή το θέμα του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου

245

  

Αίσθηση προκάλεσε το θέμα που ανέδειξε η «Π» σε σχέση με την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, το οποίο έχει υποστελεχωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να γιγαντώνονται δεκάδες λειτουργικά προβλήματα.

Το όλο θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προς τα Υπουργεία Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.

Με το σχετικό κείμενο ο βουλευτής  ζητά να στελεχωθεί άμεσα το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου και να διασφαλιστεί η κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών του.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «σε πλήρη απαξίωση έχει περιέλθει το ένα και μοναδικό κτηματολογικό γραφείο που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο καθημερινά καλείται να εξυπηρετήσει εκατοντάδες πολίτες, αφού υπολειτουργεί, ελλείψει του απαραίτητου προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τύπου, δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω γραφείο, αφού πλέον στερείται και μηχανικού και δικηγόρου, με συνέπεια καθημερινά να ταλαιπωρούνται όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν ενώ παράλληλα οι λιγοστοί υπάλληλοι που το πλαισιώνουν εξαντλούνται, αφού οι απαιτήσεις καθημερινά αυξάνουν.

Παράλληλα, η υποστελέχωση του γραφείου έχει και ως συνέπεια να χάνονται χρήματα για το Ελληνικό Δημόσιο, όπως άλλωστε καταγγέλλει και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων. Επιπλέον, η δυσαρέσκεια και οι έντονες διαμαρτυρίες  των πολιτών για τα θυελλώδη προβλήματα στη λειτουργία του Κτηματολογίου, διατυπώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στον ημερήσιο τοπικό τύπο».

patris.gr