Συνάντηση για εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολικά κτήρια

185

  

program-save-energy-homes_smallΣε συνάντηση εργασίας για την ελαχιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης στα σχολικά κτήρια μεσογειακού κλίματος συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ZEMEdS «Promoting Renovation of Schools in a Mediterranean Climate up to nearly Zero-Energy Buildings».

Εκπρόσωποι τοπικών ,περιφερειακών, εθνικών αρχών και ερευνητικών φορέων από την Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Γερμανία και Ελλάδα συζήτησαν για τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου που μπορεί να γίνει εφικτός μέσω της ανάπτυξης μεθοδολογικών εργαλείων και καταγραφής των προτεινόμενων τεχνικών λύσεων καθώς και για την ενίσχυση, διάδοση της γνώσης σχετικά με τα σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης κτίρια.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως ένας από τους βασικούς εταίρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50 max «Ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια».

Πηγή:haniotika-nea.gr