Συνάντηση Συντονιστικού Οργάνου ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και εκπροσώπων φορέων με τον Γ. Σταθάκη για τις ανεμογεννήτριες

357

  

Την ομόφωνη θέση τους και τα επιχειρήματα τους προς την κατεύθυνση ακύρωσης της εγκατάστασης των βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά των Κυκλάδων Άνδρο, Νάξο και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Τήνου μετέφερε το Συντονιστικό Όργανο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη κατά τη διάρκεια σύσκεψης.

Το συντονιστικό της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αποτελούμενο από τους δημάρχους των νησιών  Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη, Πάρου Μάρκο Κωβαίο, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Τήνου και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου Γιάννη Σιώτο τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχο Πάρου – Αντιπάρου Κώστα Μπιζά και τον νομικό σύμβουλο των νησιών Γ. Ξανθούλη, ενημέρωσαν διεξοδικά τον αρμόδιο υπουργό για τη ομόφωνη θέση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, ο υπουργός ΠΕΝ, Γ. Σταθάκης απαντώντας έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των νησιών αλλά απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα του Συντονιστικού, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης τόνισε πως αν και το υπουργείο προσανατολίζεται να αλλάξει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις ΑΠΕ στα νησιά, που είναι τουριστικοί προορισμοί, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δε μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού οργάνου, ευχαρίστησαν μεν τον υπουργό για τη συνάντηση, ωστόσο δήλωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι οριστικής ακύρωσης της απόφασης εγκατάστασης των ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου στα νησιά των Κυκλάδων Άνδρο, Νάξο και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Τήνου, εκφράζοντας έτσι και το αίσθημα των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών και οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων  Νίκος  Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τις Ανεμογεννήτριες, Κώστας Ροκονίδας -επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, Θανάσης Μαρινόπουλος -πρόεδρος ΚΔΕΠΑΠ Πάρου, οι εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ Σπύρος Μητρογιάννης και Μαρία Μπιρμπίλη, και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των τεσσάρων νησιών.

localit.gr