Συνάντηση των επιστημονικών φορέων του Ν. Φθιώτιδος με θέμα το Ασφαλιστικό

348

  

logo_TEE-T.A.S.Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων, του Ε.Β.Ε του Ν. Φθ/δος, που έλαβε χώρα 19/1/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι φορείς απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.).

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν ότι οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες ήδη συμμετείχαν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, όπως έδειξε η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 14/1/2016.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλά δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κατά του σχεδίου ασφαλιστικού της κυβέρνησης.

Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί φορείς-Ε.Β.Ε του Ν. Φθ/δος
· Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
· Συμμετέχουν σε κεντρικό επίπεδο στις συζητήσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων/εμπειρογνωμόνων
· Προσκαλούν όλους τους τοπικούς βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό, σε τόπο και χρόνο που θα ορισθεί
· Καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11.30, με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Συμμετέχουν στην συνάντηση του Συντονιστικού του Παμφθιωτικού Μετώπου Αγώνα κατά του Ασφαλιστικού, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Φθ/δος την Παρασκευή 22/1/2016 και ώρα 7.00 μμ.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων:
1.-Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας:Αθανάσιος Δ. Μακρυγιάννης – Πρόεδρος
2.-Τεχνικό Επιμελητήριο Αν. Στερεάς : Αθανάσιος Λυκόπουλος-Πρόεδρος
3.-Ιατρικός Σύλλογος Φθ/δος : Μιχαλης Μπαρμπαρούσης- Πρόεδρος
4.-Οδοντιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος : Εμμανουήλ Ευδωρίδης- Πρόεδρος
5.-Φαρμακευτικός Σύλλογος Φθ/δος: Νικόλαος Δασκαλόπουλος- Προέδρος
6.- Οικονομικό Επιμελητήριο 8ο Π.Τ. : Αποστόλης Μολιωτης- Πρόεδρος
7.-Συμβολαιογραφικός Σύλλογος : Ελένη Μυλωνά- Τσιγκόλη- Εκπρόσωπος
8.-Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων: Ιωάννης Αλεξανδρής- Εκπρόσωπος
9.-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθ/δος: Γεώργιος Λάμπρου-Εκπρόσωπος