Συνέδριο για τα βιοαπόβλητα στην Αθήνα: βιώσιμη διαχείριση και κομποστοποίηση

257

  

PΔιεθνές Συνέδριο για τη βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με έμφαση στα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών) διοργανώνεται στην Αθήνα στις 12 έως 13 Ιουνίου.

Το συνέδριο ATHENS2014 Biowaste θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα) παρουσία αξιόλογων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να κινήσει το ενδιαφέρον επιστημόνων και πολιτών και να τους ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των κοινοτικών στερεών αποβλήτων: βιολογική διαχείριση (κομποστοποίηση και αναερόβια χώνευση), διαχείριση σε κεντρικές μονάδες, μείωση του όγκου των απορριμμάτων και διαλογή στην πηγή. Ειδική αναφορά θα γίνει στην κομποστοποίηση και την ποιότητά της όπως επίσης και στην ανακύκλωση.
Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία (SESSION I) στα ελληνικά για τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησηςαναφορικά με τη διαχείριση των βιαποβλήτων.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://www.athens2014.biowaste.gr/index.php/conference/register.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με το European Compost Network και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας (http://gr2014.eu/events/parallel-events/athens-2014-2nd-international-conference-sustainable-solid-waste-management).

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες: www.athens2014.biowaste.gr,www.biowaste.gr & www.facebook.com/athensbiowaste.

Πηγή: www.econews.gr