Συνέδριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Πάφο

287

  

irenaΣυνέδριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα φιλοξενήσει η Πάφος το διήμερο 29-30 Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το συνέδριο διοργανώνεται από το Υπουργείο Ενέργειας σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENΑ) και έχει θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στον Τουρισμό σε Νησιά».

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και χαιρετισμό θα απευθύνει τη δεύτερη μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά το Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν 80 περίπου σύνεδροι από 20 και πλέον χώρες, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες εφαρμογές και τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες έχουν προοπτική να χρησιμοποιηθούν στον νησιώτικο τουρισμό στο εγγύς μέλλον.

Επίσης, θα συζητηθούν οι βέλτιστες πρακτικές και πολιτικές που εφαρμόστηκαν για την προώθηση των ΑΠΕ σε Κύπρο και εξωτερικό. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκομένων στον τομέα του τουρισμού προς αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Πηγή: www.sigmalive.com