Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣυνέδριο: “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens”: «Go Sm@rt!»

Συνέδριο: “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens”: «Go Sm@rt!»

Στις 25 και 26 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 4o ετήσιο διήμερο συνέδριο και έκθεση με τίτλο: “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens”: «Go Sm@rt!»

– Στο δρόμο του Μετασχηματισμού και της “Έξυπνης” Βιώσιμης Ανάπτυξης, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγ. Αλεξάνδρου 2), στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Μεταξύ άλλων θα αναλυθούν τα θέματα:- Ο Μετασχηματισμός των Κλασικών Υπηρεσιών. Οι Αλλαγές και οι νέες Προκλήσεις για τις Πόλεις από την Ψηφιακή Τεχνολογία.- Από τις Κλασικές Δημοτικές Διοικητικές Δομές στις Ψηφιακές και «Ανοικτές» Υπηρεσίες στον Δημότη και στην Τοπική Οικονομία- Η Ορθολογική Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων, Περιβάλλοντος, Μεταφορών στις Νέες «Ευφυείς Πόλεις»- Η Αστική και η Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την Αξιοποίηση «Ευφυών», Ψηφιακών και Τεχνολογικών Υπηρεσιών και Υποδομών.-  GDPR στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ψηφιακή Ασφάλεια σε Διαδικτυακές Υποδομές, Portals και Υπηρεσίες – Ψηφιακές Υλοποιήσεις και Υποδομές στην Εξυπηρέτηση του Δημότη. Παρεμβάσεις, «Έξυπνα» Έργα και Υπηρεσίες για μια Ψηφιακή Πόλη – Η Ψηφιακή Τεχνολογία, η Ορθολογική Διαχείριση Πόρων και η Στροφή προς τις Στοχευμένες Υπηρεσίες στις Σύγχρονες Πόλεις – Ψηφιακές Υποδομές και Υπηρεσίες για την Αύξηση της Ανταγωνιστικότητας, της Ορθολογικής Διαχείρισης, της Εξοικονόμησης Πόρων και της Διεύρυνσης Εσόδων εν Μέσω Κρίσης.

Επίσης θα παρουσιαστούν εφαρμογές και πρακτικές «Εξυπνων Πόλεων», σχετικά με:- Tο ΕΣΠΑ και τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις στις επενδύσεις των «Εξυπνων Πόλεων».- Την Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Δήμων και Περιφερειών. Ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας με αιχμή την καινοτομία.- Προστασία του περιβάλλοντος και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον.- Τον Εκσυγχρονισμό ψηφιακών υποδομών για την αξιοποίηση προηγμένων υπηρεσιών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς του πολίτες – δημότες.- Την Βελτίωση της θεσμικής επάρκειας και της αποτελεσματικότητας των Δήμων και των Περιφερειών με γνώμονα την αξιοποίηση των Δράσεων του ΕΣΠΑ.

– Σειρά τεχνολογικών θεμάτων που αφορούν: Ψηφιακά Δίκτυα διανομής Υδάτων και Ενέργειας, Ιντερνετ των Πραγμάτων, Ευφυείς Μεταφορές και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ψηφιακές υποδομές και κατασκευή χώρων στάθμευσης, ψηφιακή ενημέρωση δημοτών, συνεργασία δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών και άλλοι τομείς με έμφαση την αξιοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών και τεχνολογιών.

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στο site: https://www.mitropolis.gr

Πληροφορίες:: 2104225585, 2104225520, [email protected]

RELATED ARTICLES