Σύσκεψη για τη διαχείριση αστικών λυμάτων σε Θριάσιο& Αν. Αττική

237

  

lymataΗ διαχείριση των αστικών λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο και σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής, αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψη, που συγκάλεσε σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σκοπός της, να αποφευχθούν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της χώρας μας, λόγω παραβίασης της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, προανήγγειλε κατεπείγουσα συνάντηση για τα μέσα της εβδομάδας με την Περιφέρεια, την ΕΥΔΑΠ και υπηρεσίες του ΥΠΕΣΔΑ για την άμεση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κινδύνου της πληρωμής προστίμων.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων  Βαγγέλης Καπετάνιος, οι δήμαρχοι Ελευσίνας  Γιώργος Τσουκαλάς,  Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ασπροπύργου  Αθανάσιος Χούπης, σε ο, τι αφορά το Θριάσιο, και από την Ανατολική Αττική, οι δήμαρχοι Κρωπίας , Δημήτριος Κιούσης, Μαραθώνος  Ηλίας Ψινάκης, Σπάτων–Αρτέμιδος  Δημήτριος Μάρκου, Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλειος Πιστακίδης, και ο Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Σωτήριος Μεθενίτης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΕΥΔΑΠ.

 

Πηγή:localit.gr